Fiecare are steaua sa!

25 decembrie 2015

Coincidenţă după 38 de ani: Luna plină în noaptea de Crăciun.
Spectacol ceresc de Craciun: LUNA PLINA dupa 38 de ani, cu semnificatii spirituale importante
Craciun fericit !!! Nu uitati sa va ridicati ochii spre cer!


 

Crăciunul din acest an va fi unul special și datorită fenomenului de Lună plină, care nu a mai fost vizibil în ziua de Crăciun din anul 1977. După acest an vom putea vedea a fenomenul petrecându-se în zilele de Crăciun în anii: 2034 , 2053 și 2072.
Luna plină sau „Luna rece” se va sincroniza cel mai bine cu locuitorii continentului american, care vor fi cel mai bine plasaţi pentru a admira fenomenul în timp ce împodobesc bradul, în noaptea de Ajun. De cealaltă parte, europenii vor putea să vadă Luna plină chiar în prima zi de Crăciun, vizibilitatea maximă atingându-se în jurul prânzului, ora României.
Luna plină apare atunci când Luna văzută de pe Pământ este complet luminată de Soare. Aceasta se întâmplă când Luna este în opoziție cu Soarele, adică Pământul se află aproximativ pe linia care unește Luna cu Soarele, mai exact atunci când longitudinea ecliptică a Soarelui și a Lunii diferă cu 180 de grade.
Cadou rar în seara de Crăciun: calea Moşului care aduce daruri pentru copii va fi luminată de... Luna Plină. Este pentru prima dată, din 1977, când fenomenul are loc de Crăciun.
Pentru prima dată după 38 de ani, în seara de 25 decembrie avem astrul întreg pe cer. Este o coincidenţă frumoasă, dar nu putem vorbi despre un fenomen astronomic deosebit.
Următorul an în care Crăciunul va coincide cu Luna plină va fi 2034.
(w500) Luna plinÄ
Deși apariția Lunii pline chiar în noaptea de Crăciun este destul de rară, un fenomen și mai rar ar fi o eclipsă de Lună în noaptea de 25 decembrie. NASA păstrează calendarul tuturor eclipselor de Lună care vor avea loc până în anul 3000, iar conform acestui calendar următoarea eclipsă de Lună produsă în noaptea de Crăciun va avea loc abia în anul 2531, un an la fel de îndepărtat de prezent cum este și descoperirea Americii de către Cristofor Columb (1492).

2 comentarii:

♥ E LENA ♥ spunea...

Crăciun Fericit!
Frumuseţea iernii, cu dulcele ecou al colindelor si cu imaginea celor dragi în suflet să vă aducă împlinire, iubire si fericire. Sărbători fericite!
Îmbrățișez cu drag!

Aura Patranescu spunea...

Buna Dragutza.Ma bucur ca aflu fenomene extraordinare de la tine.Iti urez tot binele din lume.Cu drag,Aura.