Fiecare are steaua sa!

16 mai 2014

Minunea care este corpul omenesc!Corpul nostru fizic este o remarcabilă îmbinare de elemente chimice şi fizice.Rezistenţa fiinţei umane este INCREDIBILĂ. Majoritatea oamenilor îşi abuzează corpul biologic în mod constant. Şi acesta rezistă uimitor de mult şi de bine!
Descopăr zilnic paradoxuri ale fiinţei umane. Societatea înalt tehnologizată în care trăim în prezent a făcut necesară apariţia numeroaselor ”manuale de utilizare” şi ”cărţi tehnice”  fără de care nu am putea folosi nici una dintre miile de maşinării disponibile.
Ca să putem conduce o maşină, avem nevoie de o perioadă de şcoală, una de practică şi de un examen. La fel, ca să putem profesa o meserie care necesită îndemânări mai speciale  avem nevoie de ani de zile de şcoală şi de exersare.
Ca să folosim calculatorul, telefonul mobil sau orice mic aparat de bucătărie, ne uităm într-o carte tehnică şi ”ne şcolim” cu privire la caracteristicile sale şi la modul de utilizare  pentru a-i asigura o durată de viaţă cât mai îndelungată.
În schimb, corpul omenesc îl ”luăm ca atare”, nu ne învaţă nimeni cu ce să-l alimentăm (ba da, ne învaţă părinţii şi bunicii, care arată fizic foarte degradaţi şi deformaţi şi ne introduc în corp aceleaşi alimente care i-au distrus şi pe ei!).
Nu ne învaţă nimeni cum funcţionează optim corpul omenesc (deşi Şcoala Medicală a dezvoltat biblioteci de cărţi cu privire la corp  descoperim că majoritatea oamenilor de ştiinţă nu ştiu mai nimic despre reala sa funcţionare!). Nu a observat nimeni că oamenii construiesc ”maşini” după chipul şi asemănarea corpului lor.
Orice maşină este formată dintr-o structură alcătuită din piese ansamblate, care conţine un motor central, un sistem de introducere al combustibilului şi altul de eliminare a reziduurilor.

Fiecare maşină are combustibilul cel mai adaptat ei  şi atunci când îl foloseşti pe acesta şi ai grijă să curăţi periodic căile de eliminare ale reziduurilor  durata de viaţă a maşinii poate fi mult prelungită.
Oamenii nu folosesc ca şi combustibil alimentele adaptate corpului lor. Pentru că majoritatea oamenilor locuiesc în prezent în zone geografice temperate, care înseamnă perioade lungi de vreme friguroasă şi nefavorabilă, nu mai pot să folosească ca şi alimente doar darurile naturii  fructele, legumele şi nucile  şi au căutat alte variante de ”alimente”  pretinzând că organismul nostru se poate adapta la ele.
Dacă ne uităm în jurul nostru, la starea de sănătate a oamenilor şi la modul în care arată corpul lor fizic,  realizăm că majoritatea oamenilor s-au înşelat amarnic în raţionamentul lor!
Am ales ca alimentaţie grânele  şi boabele lor. Din aceste grâne  sau cereale (care sunt doar nişte ierburi  ce s-au oferit ca variante alimentare oamenilor)  oamenii au preparat făinuri  din care au dezvoltat mii şi mii de produse numite ”mâncăruri”.
Dar prelucrarea termică şi chimică pe care o presupune agricultura modernă  de la manipularea genetică a speciilor de ierburi folosite (grâul prezent este ”un mutant” genetic obţinut în zeci de ani de prelucrare, la fel şi porumbul sau orezul) şi până la adaosurile de substanţe chimice nenumărate, destinate prelungirii vieţii ”de raft” a produselor  a transformat aşa numitele ”alimente” în colecţii de deşeuri.
Pot fi introduse în corp, dar reacţia pe care o produc este una de intoxicare, de agresare a organismului  iar sistemul limfatic produce mucus, pentru a se apăra de efectul lor iritant.
Mucusul se acumulează pretutindeni în organism, iar dacă rinichii nu sunt suficient de puternici pentru a-l elimina, ajunge să blocheze mare parte din dantelăria biologică a organismului. Şi aşa apar fel şi fel de ”semne de blocaje” limfatic  de la ganglioni măriţi de volum şi până la tumori variate  negi, aluniţe, lipoame, fibroame, chisturi, adenoame sau alte tumori, mai grave.
Nu doar grânele sau cerealele dau aceste reacţii ”producătoare de mucus” în corpul omenesc. Ci orice fel de alimente care necesită o prelucrare termică.

În special proteinele (de origine animală sau vegetală). Lactatele, carnea, ouăle, dar şi leguminoasele (fasolea, mazărea, năutul, lintea, soia) sau seminţele şi nucile. Pentru că prin fierbere/prăjire se modifică complet structura naturală a alimentelor  se denaturează substanţele naturale. Căldura ”coagulează”, lipeşte structurile între ele  toate transformându-se în variante ”mutante” şi ”de nerecunoscut” pentru corpul nostru biologic (care este o parte din Natură  şi recunoaşte doar ceea ce este natural!).
Laptele de vacă pasteurizat  este un bun exemplu al ”denaturărilor” suferite de alimente. Prin încălzire, se schimbă complet structura substanţelor din lapte. Şi dacă corpul omenesc are dificultăţi în a recunoaşte şi procesa mineralele (în special calciul) din laptele crud de vacă, în ceea ce priveşte laptele ”pasteurizat” de vacă, se află în imposibilitatea de a-l folosi în vreun fel.
Şi atunci, cantitatea de mucus produsă de mucoasele membranare (acel înveliş care acoperă corpul nostru pe interior, la fel cum pielea ne acoperă pe exterior) este URIAŞĂ după consumul de lactate. Mucusul se acumulează peste tot în organismul omenesc, inclusiv în cap/creier.
Dacă ne uităm în jur, vedem cum nimeni nu mai gândeşte cu propriul creier, ci cu mucusul din cap. Vedem cum oamenii sunt manipulaţi de o societate restrictivă, care face reguli de uniformizare pentru toţi  suntem ”forţaţi” din copilărie să intrăm ”în tipare” din care nu mai avem nici o şansă de scăpare!Suntem toţi trimişi la acelaşi fel de şcoală, în aceleaşi feluri de case, în aceleaşi tipuri de ocupaţii profesionale  suntem ”forţaţi” să respectăm aceleaşi ”tradiţii” ale locului unde ne-am născut  sau ale locului unde alegem să trăim  şi nu ne sunt lăsate nici un fel de portiţe către căutare şi imaginaţie.
Dacă nu acceptăm sistemul  suntem împinşi fără milă în afara acestuia! Iar sistemul presupune multă competiţie, multă agresivitate şi mult mai multă intoleranţă decât i-ar place fiinţei umane în mod normal!
Fiecare om luat separat este o minune, este o Creaţia inegalabilă a unui Creator măiastru! Fiecare organism omenesc separat este o maşină biologică incredibilă!
Un om poate mânca deşeuri 70-80 de ani de zile, trăind într-o stare de sănătate precară, dar suficient de stabilă cât să-şi poată face o familie, să aibă o carieră şi să aibă şi alte experienţe interesante de viaţă.
Un om poate să-şi abuzeze continuu corpul într-o ocupaţie care-l ţine într-un mediu chimic, sau într-un medu zgomotos, ori într-o companie socială abuzivă (uitaţi-vă la agenţii de bursă americani!). Sau să petreacă ani de zile în baruri pline de fum de ţigară, introducând în organismul său substanţe incredibil de toxice (ţigări, alcool, cafea, mâncăruri de deşeu, droguri). ŞI SĂ TRĂIASCĂ. SĂ FIE VIU.
Da, creierul lui este de mult nefuncţional. Dar asta nu-l împiedică să-şi continue existenţa!
Când mai văd pe stradă câte un nefericit de alcoolic sau copil abandonat, cu corpul contorsionat de abuzuri şi cu mintea umană complet închisă, nu mă pot împiedica să nu admir REZISTENȚA URIAŞĂ a maşinii biologice care este corpul omenesc, în faţa abuzurilor incredibile la care este supus.

Nicio fiinţă umană nu ar trebui să accepte existenţa la care sunt ”osândiţi” mulţi oameni în prezent. Nici o fiinţă umană cu mintea funcţională nu ar accepta existenţa ”claselor sociale”, a ”bogaţilor şi săracilor”, a ”banilor care cumpără totul” şi a ”mâncărurile instante!”. Şi nici a ”războaielor”, a violenţei, a agresivităţii, a competiţiei nemiloase şi a distrugerii constante a celorlalte specii ale planetei.
Mucusul produs de iritaţia interioară a corpului  ca urmare a consumului de combustibil necorespunzător = alimente muco-formatoare şi aer poluat  blochează capul şi funcţionarea creierului la majoritatea oamenilor. De aceea, majoritatea trăim la mai puţin de 5% din potenţialul nostru.
Şi acceptăm socialul prezent, cu toate limitările sale. Şi considerăm durerile corpului fizic ca fiind ”normale” şi ”îmbătrânire”  şi permitem medicilor să dea explicaţii ”magice” cu privire la ”microbi” producători de boli.
Este miraculos cum se poate regenera corpul omensc atunci când îi sunt creeate condiţiile necesare pentru funcţionarea optimă. Corpul nostru este o maşinărie biologică extraordinară, care are o putere de rezistenţă uimitoare, care suportă şocuri, agresiuni şi intruziuni continue  şi RĂMÂNE ÎN VIAŢĂ.
Abilitatea corpului de a se menţine în echilibru, mecanismele de compensare pe care le foloseşte pentru a ”balansa” răul tratament care i se aplică zilnic, la toate mesele şi în decursul întregii zile  sunt un exemplu de miracole continue.
De la cafeaua şi ţigara de dimineaţă (substanţe acide şi alcaloizi toxici tip nicotina), la mersul cu maşina către serviciu (poziţie vicioasă în scaunul de condus, inhalarea gazelor de eşapament, stări emoţionale negative la condus), până la serviciile degradante (camere închise, neventilate, fără lumină naturală, stat mult în poziţii vicioase ale corpului, stări emoţionale puternice, eliberatoare de hormoni de stres etc etc) şi mesele cu produse agresive pentru corp (proteine animale, substanţe chimice de sinteză)  corpul este PERPETUU supus agresiunilor.Zi după zi.An după an.


Şi rezistă  rezistă  rezistă zeci de ani  până la un moment dat când toate mecanismele sale de compensare/echilibrare sunt depăşite  când apare ”boala”. Care niciodată ”nu loveşte” din senin  ci este pregătită temeinic ani de zile  cu multe stări de rău, ca şi semnale ”preliminarii”. Pe care mintea, înveliltă în acidoza mucusului, nu mai este în stare să le descifreze, de mult timp.
Dar şi în stare de boală, corpul este în stare să reziste. La ”agresiunea” chimică şi chiar fizică (operaţii) a medicilor, care au găsit ca singură soluţie a ”vindecării” minunatei maşini biologice care este corpul omenesc  otrăvirea sau amputarea sa! (ce este stricat  scoatem!).
Corpul nostru biologic rezistă la iradiaţii, rezistă la substanţe otrăvitoare (majoritatea medicamentelor de sinteză), rezistă la manopere chirurgicale extrem de agresive şi invazive.
Şi continuă să trăiască. Să-şi regăsească iar şi iar echilibrul  după ce este preturbat inconştient în mod continuu de fiecare om.
Avem un corp minunat. Sunt în admiraţia lui continuă. Marele Creator al vieţii a făcut o treabă extraordinară cu corpul omenesc!
Am o singură curiozitate personală: care ar fi potenţialul fiinţei umane în situaţia în care ar consuma combustibilul care i-a fost destinat biologic (fructele, legume crude şi nuci  alimente luate ca atare din Natură şi consumate neprelucrate) şi în situaţia în care organismul ar sta în condiţii de oxigenare, mişcare fizică şi factori stresanţi moderaţi ca intensitate? Şi care ar fi posibilităţile corpului omenesc bine tratat şi bine hrănit?


P.S.Eu cred ca persoanele care ajung la venerabila virsta de peste 100 de ani si....,au descoperit instructiunile privind folosirea si alimentarea minunatei masini biologice .Creatorul odata ce ne-a dat in folosinta acest dar minunat, a creat si  remediile sau mai bine zis produsele  ce trebuiesc folosite pentru o buna si lunga  functionare ,insa noi oamenii am complicat rau de tot toate darurile primite.Poate daca ne vom intoarce din noi la matrice, vom mai salva ceva din maretia darurilor primite,daca nu....,suntem raspunzatori de tot ceea ce se intimpla.  

Niciun comentariu: