Fiecare are steaua sa!

21 mai 2014

Au innebunit salcamii!!!!

Au innebunit salcamii /de atata primavara/ umbla despuiati prin ceruri /cu tot sufletul afara/
Si l-au scos de dimineata/Aurii si incarcati de roua / Cu miresme tari de ceruri /Smulse dintr-o taina noua/
Au innebunit salcamii /Si cu boala lor odata/S-a intamplat    cu cerul mare /  Si cu lumea asta toata/
…….Au inebunit salcamii /Si tu vrei sa fiu cuminte? !!! (Tudor Gheorghe)

Florile de salcam sunt aliati de nadejde in indepartarea migrenelor, constipatiei, a tusei, a anxietatii.
Intr-o cana cu apa clocotita de 500 ml, se pun 3 lingurite de flori de salcam uscate in prealabil. Aceasta cantitate se bea zilnic, in doua reprize, dimineata si seara, timp de o luna de zile. Aceasta infuzie va avea beneficii pe care nici nu le gandesti.
Starea de relaxare si reconfortare va fi imediat simtita. Prin continutul bogat de compusi specifici si a uleiului volatil, florile de salcam sunt un antitusiv eficient calmand si vindecand chiar si o tuse convulsiva.
Floarea de salcam este un pansament, dar un pansament gastric si consumata intre 20- 30 zile este un remediu natural la starile depresive si un leac care aduce un somn normal celor care au insomnii.

Beneficii si remediu natural

Daca aceasta infuzie este indulcita cu miere de salcam, va actiona asupra gatului si corzilor vocale ca un emolient, iar tusea si durerea vor fi calmate vizibil. Consumate crude in salate de fructe, florile de salcam  actioneaza eficient la persoanele care sufera de insomnii, aducand o stare de liniste si calm.
O salata facuta din doua mere rase, 10 ciorchini de flori de salcam, desprinse de pe tija, 2 linguri de miere de salcam si o jumatate de cana de apa calduta pentru a topi mierea, va avea tripla actiune de remediu natural.
Cea a marului, care tine cardiologul departe, cea a mierii care ridica imunitatea si cea a florilor de salcam care atenueaza accesele de furie si iritare.
Florile de salcam sunt inflorite doar 7 zile pe an, timp in care albinele sunt innebunite de atata treaba, iar noi oamenii, daca le avem in preajma le-am vrea mereu, dar asa cum stim cu totii…nimic nu e vesnic pe aceasta lume.

Delicatese din bucatarie

Cand eram copii, bunica facea un clob de clatite si trecea acesti ciorchini de flori de salcam prin acel aluat si le prajea precum un langos, si noi, nepotii uitam si de joaca si de eventuala treaba, numai sa stam acolo langa ea si sa furam fiecare, cat mai multe.
Florile si frunzele de salcam consumate crude inlatura foarte repede momentele cand apare un deranjament stomacal si ne leaga de toaleta, iar sub forma de infuzie, actioneaza invers, inlaturand constipatia.
Daca pina acum nu ai facut acest lucru, ia o plasuca si dute si aduna flori de salcam. Consuma-le proaspete sau uscate si vei simti actiunea lor benefica.
Binenteles, se poate prepara si sirop din flori de salcam, chiar si dulceata, dar ai nevoie de o plasa buna de flori, de 1 kg de miere si lamaie pentru a nu se zaharisi. O plasa de flori de salcam se pune intr- o sita, se spala usor sub jet de apa pentru a iesi insectele si se pun intr- o oala mare cu 5 l de apa la fiert. Se lasa sa fiarba 10 minute, se ia de pe foc si se acopera cu un capac, se lasa la racit 24 de ore, apoi se strecoara se pune din nou la fiert, se storc 1- 2 lamai si se adauga 1 kg de zahar si se fierbe 30 de minute. Se poate pune 1 kg de miere in loc de zahar, dar dupa fierbere pentru ca la temperaturi inalte mierea devine toxica.
Chec cu flori de salcim
Daca ajungi la tara, in zone in care poluarea este redusa, culege si cativa ciorchini de flori de salcam. Ii poti folosi pentru tratamente, dar si pentru a face un delicios chec cu flori de salcam. Daca nu ai mai folosit flori de salcam in bucatarie, vei fi surprinsa sa descoperi aceasta aroma delicata si fina. Cel mai simplu e sa faci acest chec cu iaurt si sa folosesti pentru a masura ingredientele borcanul de iaurt.
Ingrediente: 2 borcane de iaurt, 2 borcane de zahar, 3 borcane de faina, 3 oua, jumatate de borcan de ulei, un plic de praf de cop, 8 ciorchini cu flori de salcam.
chec-cu-flori-de-salcam-336x252
Spala florile de salcam, dar lasa-le pe tija, apoi scurge-le. Amesteca toate ingredientele, mai putin uleiul si florile de salcam. Dupa ce s-au omogenizat bine toate ingredientele, pune si uleiul si mai amesteca putin. Pune hartie de copt intr-o tava de chec sau rotunda. Toarna jumatate din compozitie in tava si aseaza ciorchinii cu flori de salcam, lasand coditele in sus. Aduaga restul compozitiei, lasand coditele in afara.
Coace 35-40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Cu sanatate pentru tine

Niciun comentariu: