Fiecare are steaua sa!

13 martie 2014

Pledoarie la inceput de Primavara!
Primavara este, asadar, un nou inceput: pentru viata, pentru dragoste, pentru noi, ca oameni, in general.
Primăvara este în aer. La fel și dragostea și bucuria de a trăi. Primăvara, când avem totul sau nimic și începem să credem din nou în minuni, în renaștere, să credem și în noi începuturi. Începuturi nu doar pentru natură, ci și pentru relațiile de dragoste, pentru apetitul nostru de a trăi... Haideți să serbăm venirea noului anotimp.Privesc pe geam și zăresc primăvara care-mi zâmbește, care-mi face planuri la început de anotimp îndrăgostit. Deschid geamul și vad că au înflorit ghioceii, nu doar în suflet ci și în jur, că primăvara începe să mi se arate în tot și-n toate, că verdele crud, ce-l regăsim în toate colecțiile designerilor își face de cap în frunze și-n iarbă, că bleu ciel, numai bun de purtat la început de anotimp, îmi zâmbește azi din jurul celui mai strălucitor astru pictat,  fără doar și poate, de culoarea vedetă a sezonului. Se poartă galbenul pe haine, se poartă soarele în suflet, în speranțe, în vise… Se poartă bleumarin care te duce cu gândul la mare în miez de noapte și de pasiune. Se poartă culoarea nisipului care să-ți aducă  aminte de clipele petrecute cu el pe plajă în nopți pline de iubire. La început de anotimp înflorit și parfumat mă simt cea mai îndrăgostită femeie a lumii! Privesc în sufletul meu și văd cum dragostea lui mi-a desenat peste suflet cel mai frumos curcubeu. Îndrăzniți să îmbrăcați galben, roșu, oranj, verde, albastru, fără să vă fie frică de culori, de speranțe, de dragoste!  Merită să iubiți culorile și adevărații bărbați. Merită să fiți fericite și să vedeți viața în roz, aceasta fiind una dintre culorile anului și cea mai frumoasă culoare a vieții. Zâmbesc sufletului la început de anotimp îmbătat de iubire, la început de drumuri, la început de sezon plin de culori și imprimeuri, de voaluri rafinate și dantelate, perfecte pentru serile îndrăgostite! A venit primăvara! Se împlinesc vise, se găsesc sau se regăsesc inimi!
De printre rafturi, cea mai zglobie și primăvăratică pensulă îmi sare în mână, iar culorile își fac deja de cap pe rochia cea albă, dantelată. În dragostea mea cea mare pentru el și pentru frumos, închid ochii și mă las purtată de sentimente, de culori, de primăvară, așteptând să împărtășesc și cu voi rodul unei asemenea iubiri.
Când culorile pastelate se liniștesc din atâta alergat și pensula zglobie alunecă în iarbă, îmi ridic ochii spre rochia proaspăt pictată în ritmul bătăilor mele de inimă și cu culori de suflet îndrăgostit. Nu îmi pot stăpâni bucuria că rochia cea albă, pictată, va fi de departe vedeta sezonului, după cum v-am spus, se poartă dragostea. Marea dragoste! Privesc spre haine, spre voi, spre primăvară și știu că e rost să vă îndrăgostiți de culori, de cuvinte și de rochii pictate în dimineți de primăvară pentru a fi purtate și dansate la miez de noapte, în ritm de tango.A fost o vreme în care munceam de dimineaţa până seara în fabrica de împlinit mici dorinţe, de confecţionat mici trepte de viaţă pe care să mă pot urca si bucura  de producţia unui minim combustibil pentru inima mea extenuată.Un lung anotimp secetos am cărat saci grei de nisip în care am sperat să sclipească un grăunte măcar ,am purtat un război obositor în care nu am cucerit teritorii ,dar mi-am pierdut alergatul sprinten de la v-aţi ascunselea mi-am tocit genele lungi.Cu tot efortul meu, o eră întreagă nimic nu s-a mişcat în mica mea sferă de sticlă. până în ziua în care mi-am spus că m-am săturat, că nu mai suport această moarte care mă trudeşte lent şi mi-am făcut loc să mă odihnesc undeva....., nimerind pe banca acestui balon zburător, cu atât aer cald al dragostei tale nemaivăzute.Primavara te iubesc!

Inchei cu :Sunt libera,sanatoasa si ma bucur de toate cele dobindite pina acum!

2 comentarii:

Vasile Rosciuc spunea...

Sa aveti o primavara minunata, plina de soare si culori pastelate. Florile sa va zambeasca in cale iar pasarile sa va incante cu trilurile lor. Sa multumim anotimpului iubirii pentru toate bucuriile si frumusetile pe care ni le ofera.

MEG55 spunea...

Multumesc,asemenea si voua!O primavara speciala,cu bucurii,cu impliniri si multa,multa dragoste!