Fiecare are steaua sa!

4 martie 2014

Metoda uimitoare de tratarea cancerului folosind microundele!

 
Specialistii au gasit o noua metoda de tratare a cancerului, folosind microundele. O interventie facuta prin aceasta metoda a dat rezultate bune si nu a dus la aparitia complicatiilor.Metoda se numeste "ablatie cu microunde", tehnica presupunand incalzirea tumorii respective, spune doctorul Aaron Fischman, de la un spital din orasul american New York, scrie Fox News.
In cadrul interventiei, pe tumoarea canceroasa este plasat un ac, aceasta fiind distrusa fara ca o parte din organul afectat sa fie scoasa. Pacientul este anesteziat, insa ramane constient, iar prin acul de biopsie folosit este introdusa o antena cu microunde.O asemenea interventie elimina nevoia unei operatii clasice. Ea nu presupune efectuarea unei incizii, iar timpul necesar recuperarii este mai mic, complicatiile fiind si ele eliminate. Drept consecinta, riscul de hemoragie nu mai exista nici el.
Ablatia cu microunde este folosita pentru tratarea tumorilor la ficat, rinichi si plamani. Procedura a avut succes in cazul a 90-95% dintre pacientii care au fost supusi unei asemenea interventii minim invazive. Pacientii simt doar putina durere in locul in care e introdus acul, aceasta interventie putand fi insotita de o sangerare minora.

Sursa:Fox News

Niciun comentariu: