Fiecare are steaua sa!

5 martie 2014

Ciuperca de kefir !In urma cu 10 zile, am primit in dar de la prietena mea de suflet Ciuperca de kefir.De atunci prepar kefirul in fiecare zi.Am vrut sa aflu eu cit de mare creste ciuperca in 10 zile.Testul este concludent,acum va impartasesc si voua aceasta experienta!

Beneficile Kefirului

Chefir, lapte acru (Kee-fer) este o băutură fermentată, lapte probiotic din caucaz din muntii Fostei Uniuni Sovietice. Chefir nume vag tradus înseamnă "plăcere" sau "bun simt". Datorită proprietăţilor sale de sănătate promovarea, chefirului a fost considerat o dată un cadou de la zei. Este acum redescoperit şi recunoscut pentru numeroasele sale benefici de sănătate . Chefir, lapte acru poate fi cel mai bine descris ca un fel de iaurt lichid, spumant, cu aroma sa proprie distinctă şi delicioasa uşoară, dulce naturala, cu gustul  sau unic . Spre deosebire de iaurt, care este creat din lapte prin adăugarea de anumite bacterii lactice, chefir se face prin combinarea lapte cu un vârf de cuţit de seminţe de chefir ". Cantitate mică de dioxid de carbon, alcool şi compuşi aromatici produse de culturile dă chefir acidulitatea sa distincta si gustul sau unic. Chefir, lapte acru, de asemenea, conţine polizaharide unice, care poate fi responsabil de unele dintre beneficiile sale de sănătate. În Statele Unite majoritatea magazinelor naturiste vinde chefir. Spitale din fosta Uniune Sovietică utilizeaza Kefirul  pentru a trata anumite boli, cum ar fi boli alergice, tulburari metabolice si digestive, TBC, dereglărilor gastrointestinale,cancer  şi  aterosclerozei, de asemenea, este cunoscut pentru a stimula sistemul imunitar, creşte digestia lactozei şi  inhiba tumorile, ciuperci, şi agenţi patogeni - inclusiv bacteriile care cauzează  de cele mai multe ori ulcer după cum ştiţi probioticele sunt utile împotriva  infecţiilor, afecţiunilor inflamatorii, alergiilor alimentare, astm, eczeme, cancerul de intestin ,consumul de chefir avea de asemenea să fie asociată cu longevitatea din Caucaz fapt demonstrat de savanţii. Savanţii au observat beneficiile digestive ale aportului de Kefir asupra sănătăţii şi longevităţii şi datorita componentelor sale antioxidante, anticancerigene şi bacteriostatice.
Combate constipaţia, reglează metabolismul şi poate preveni şi infarctul. Unii medici folosesc kefirul ca adjuvant în tratarea cancerului.

În materie de lactate, chefirul este rege, fie că e vorba de cel preparat în casă, fie de cel din comerţ.
Este mult mai bine tolerat decât laptele dulce, are puţine calorii (50 la 100 de grame) şi nenumărate beneficii, printre care combaterea tulburărilor metabolice şi a alergiilor, accelerarea tranzitului şi chiar prevenirea aterosclerozei.
Anumite studii creditează kefirul cu proprietăţi anticancerigene.
Ciuperca umblă din casă în casă
Ciuperca de kefir poate fi cumpărată de pe diverse bloguri şi site-uri de specialitate.
Mulţi "crescători" o oferă însă gratuit, întrucât se înmulţeşte foarte repede. Ciuperca, originară din Tibet, arată ca o conopidă.
Pentru prepararea kefirului, adăugaţi 1-2 linguriţe din această ciupercă în 200-300 ml de lapte şi lăsaţi între 8 şi 24 de ore la fermentat (în funcţie de temperatura mediului ambiant). Recomandat este să nu atingeţi ciuperca de metale. După încheierea fermentaţiei, strecuraţi laptele printr-o sită cu orificii cât mai mici.
Spălaţi ciuperca sub jet de apă rece, după care amestecaţi-o iar cu o nouă porţie de lapte crud. Este nevoie să procedaţi aşa în fiecare zi, altfel ciuperca nu se mai dezvoltă.
O ciupercă sănătoasă este albă ca laptele şi, în două săptămâni, volumul ei se dublează, moment în care trebuie împărţită în două. "În compoziţia ei intră un lactobacil (bacterie bună care produce iaurtul) şi drojdia. Drojdia permite lactobacilului să fermenteze laptele", explică Gheorghe Mencinicopschi, expert în alimentaţie.
Kefirul se bucură de o lungă tradiţie în protecţia sănătăţii. Ruşii obişnuiau să-l întrebuinţeze în spitale şi sanatorii pentru a trata dereglările metabolice, ateroscleroza, tuberculoza şi dereglările gastrointestinale.
"Proprietăţile lor au fost demonstrate de-a lungul timpului. Efectul anticancerigen se datorează unei substanţe din granula de chefir numită imidazolină", conchide Mencinicopschi.
Chefirul e util şi în tratarea insomniilor, nevrozelor şi chiar în ameliorarea unor afecţiuni dermatologioce (psoriazis, herpes).
Ciuperca de kefir sănătoasă este albă ca laptele și își dublează volumul în 14 zile
Program de detoxifiere cu lactate
Se recomandă consumul a 100-500 ml de chefir pe zi, de preferat pe stomacul gol (excepţie fac cei care suferă de gastrite şi ulcer). Cura durează minimum 20 de zile, se face pauză zece zile, după care se reia.
În timpul tratamentului, e interzis consumul de alcool şi de grăsimi animale (puteţi consuma, în schimb, ulei presat la rece, seminţe de dovleac, in, floarea-soarelui, nuci, migdale), sare sau zahăr (poate fi înlocuit cu miere), băuturi acidulate sau condimente.
"Dacă suferiţi de gastrită, ulcer, este de preferat să mâncaţi chefirul în combinaţie cu alte alimente, de preferat cereale", recomandă nutriţionistul Eduard Adamescu.
În primele zece zile de tratament, tranzitul se intensifică brusc şi se formează gaze, după care aceste simptome încep să dispară.
. Prepararea Kefirului
 Intr-un borcan de sticla  de 400 g se pun  2 lingurite de boabe de Kefir se adauga lapte de vaca,oaie,capra(pentru un tratatment corect folositi numai lapte proaspat,natural) si se lasa la fermentat 12-24 ore in functie de temperatura  mediul  anbient  langa un geam sau  in frigider in acest timp bacterile si drojdia fermenteaza laptele schimband compozitia acestuia optinind acea bautura miraculoasa (lapte acru de Kefir),  pentru cosum se strecoara laptele printr-o sita din plastic intrun vas de sticla,portelan,etc.ciuperca se spala sub jet de apa rece(vedeti in imaginile alaturate)este interzis a se folosi la prepararea Kefirului  obiecte din metal,se foloseste numai farfuri din portelan ,lingura de lemn si o sita din plastic. Este inportant sa se procedeze asa in fiecare zi si in 14-21 de zile Kefirul isi dubleaza volumul.
.

Niciun comentariu: