Fiecare are steaua sa!

12 februarie 2014

Vom zbura cu OZN-ul?!


Povestea inventatorului român care vrea să călătorim cu Farfuria Zburătoare.
 
Aristide Balcu, fost şofer de autobuz, care are doar şapte clase, a obţinut brevet de invenţie pentru o maşinărie de zbor care seamănă cu un OZN, după patru decenii în care a făcut sute de schiţe.
Focşăneanul Aristide Balcu (71 de ani) este deţinătorul unei invenţii pe care o consideră revoluţionară, brevetată de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). Invenţia, denumită „Aeronavă cu dislocarea fluidului prin învârtire”, este, în fapt, o farfurie zburătoare, menită, în opinia creatorului ei, să ofere mai multă siguranţă în zbor decât avioanele.
„Aparatul este format dintr-un ansamblu de turbine cuplat la un complex de axe concentrice, astfel că maşina pluteşte în aer, deplasându-se prin rotire. Îi ia doar o secundă pentru o întoarcere la 180 de grade şi oferă foarte multă siguranţă celor care o folosesc, nefiind nevoie de pistă de aterizare sau de un aeroport. Farfuria zburătoare este prevăzută cu cabină pentru pilot, rotativă, pentru a asigura o vizibilitate cât mai bună, dar şi cu o sală pentru călători, în care pot intra de la zeci până la sute de persoane”, ne spune inventatorul maşinăriei.
În rest, farfuria zburătoare porneşte cu un motor clasic, pe motorină sau benzină, înălţimea de zbor fiind nelimitată.

Ideea i-a venit din joacăAristide Balcu, fost şofer, spune că a muncit la proiect mai bine de patru decenii, însă în primii opt ani a finalizat 99% din planuri. Bărbatul a terminat doar şapte clase, neavând bani să mai meargă la şcoală, dar se consideră un bun autodidact, pasionat de fizică.
Ideea construirii „OZN-ului” i-a venit încă din copilărie, după ce a aruncat o bucată de tablă în aer şi a văzut că străpunge aerul cu mai multă forţă decât orice.
„Nu m-am împăcat niciodată cu ideea să rămân doar un şofer. Nu mi-au plăcut avioanele, cum le vedeam eu pe sus. Cu elicea afară, aerul care se înfiletează, ce mai, dezavantaje mari! Acest lucru m-a pus într-o dilemă. M-am apucat de proiect, care avea deja o formă concretă când aveam 26 de ani. Ulterior, am mai venit cu îmbunătăţiri. Când m-am apucat de lucrat la ea nu auzisem de farfurii zburătoare, nu erau televizoare, nici măcar aparat de radio nu, dar s-a întâmplat să semene bine cu un OZN”, ne-a spus Aristide Balcu.
I-a scris lui CeauşescuInventatorul susţine că, în vremea comunismului, „farfuria zburătoare” a fost declarată „strict secret cu importanţă deosebită”, din acest motiv fiind luat în colimator de fosta Securitate.
Mărturiseşte că ar fi dorit să breveteze invenţia încă de atunci, dar autorităţile l-au luat în râs, ceea ce l-a determinat să ceară o audienţă la fostul dictator. „I-am scris lui Nicolae Ceauşescu o scrisoare să fiu primit într-o audienţă cu caracter economic, politic şi strategic. Ceauşescu a trimis scrisoarea spre rezolvare la primul secretar al judeţului, care m-a chemat la partid să afle despre ce este vorba. I-am lăsat documentaţia, iar dosarul a fost direcţionat la secţia de documente secrete. Mi-am dat seama că nu are rost să insist, că aşa era regimul”, ne mai spune Aristide Balcu.
P.S.Cei care au devalizat avutiile nationale si au depozite uriase in valuta in diferite tari din lume..., poate se gindesc sa -l sponsorizeze pe inventatorul  A.B.Asa vom iesi si noi din marasmul in care am intrat in asa zisa "democratie"!

Niciun comentariu: