Fiecare are steaua sa!

16 februarie 2014

Viata aici pe pamint este doar ca un concediu!

 

"Se spune că doi copilaşi în burta mamei vorbeau unul cu celălalt.
- Tu crezi în viaţa de după naştere?
- Desigur! După naştere trebuie să urmeze ceva… Probabil că ne aflăm aici tocmai pentru a ne pregăti pentru ceea ce urmează.
- Ce prostie! După naştere nu urmează nimic. Şi, de altfel, cum ar putea să arate?
- Nu ştiu exact, dar desigur că va fi mai multă lumină decât aici. Poate că vom umbla pe propriile picioare şi vom mânca cu propria gură…
- Ce ciudat! Nu se poate să umbli. Iar ca să mănânci cu gura, chiar că ar fi de râs! Doar noi mâncăm prin cordonul ombilical… Însă ia să îţi spun eu ceva: putem exclude viaţa de după naştere, pentru că deja acum e prea scurt cordonul ombilical.
- Ba da, ba da, cu siguranţă va fi ceva. Însă, probabil, ceva mai altfel decât ne-am obişnuit noi aici.
- Păi de acolo nu s-a întors nimeni. Odată cu naşterea, viaţa se termină, pur şi simplu. De altfel, viaţa nu este altceva decât o permanentă înghesuială, într-un întuneric profund.
- Eu nu ştiu exact cum va fi dacă ne vom naşte, dar desigur că o vom găsi pe MAMA, iar ea va avea grijă de noi.
- Pe mama? Tu crezi în mama? Şi după tine, unde ar putea ea să fie?
- Păi oriunde, în jurul nostru. Doar trăim în ea şi prin ea. Fără ea, nu am fi deloc.
- Eu nu cred asta! Eu nu am văzut nicicând, niciun fel de mamă, aşa că e evident că nu există!
- Dar, uneori, când suntem în linişte, o auzim cum cântă, simţim cum mângaie lumea din jurul nostru. Ştii, eu cred că viaţa adevărată ne aşteaptă abia de acum încolo!"
Scriu aceste pareri astazi dupa ce am participat la comemorarea implinirii a sapte ani de la trecerea in nefiinta a unei persoane apropiate mie.Acolo linga piatra funerara...., am avut sentimentul ca ea este prin preajma si se bucura de tot ce a lasat aici pe pamint.Era multumita, ca singura ei fiica  a reusit in viata,ca are doi copii sanatosi,frumosi cu multe oportunitati inainte,ca poate de acolo de sus sa-i indrume,sa-i inspire sa fie asa cum ar fi dorit ea sa-i vada...., daca ar mai fi zabovit aici pe pamint!Sigur sentimentul de frustrare de nemingiere al celor apropiati ei...., era vizibil,dar nu ai ce face atunci cind misiunea celui/celei plecate dintre noi, se incheie la un moment dat .Sa  ai grija ca viata ta pe pamint sa fie implinita !Vii  aici, pe Pamant, stai cat stai, si apoi pleci. Esti in trecere. Ca  atunci cand mergi in concediu. Ajungi la destinatie, faci ce faci, vezi  ce vezi, te bucuri sau nu, te distrezi sau nu, iti cumperi suveniruri  sau nu… Si apoi pleci, te intorci acasa. Tu iti alegi destinatia, la fel  cum ai facut si cand ai venit in lumea asta. Tu alegi pe unde sa te  plimbi, ce sa vizitezi, unde sa te cazezi, ce sa experiementezi, ce sa  citesti, ce sa mananci, la fel cum faci si in viata ta.Este la fel,  atunci cand calatoria pe Pamant s-a sfarsit, te intorci ACASA! - Oricum, concediul acesta se va sfarsi la un moment dat, si nici macar nu conteaza cat a fost de lung, ci conteaza calitatea lui, conteaza cat de constienti am fost, cat de recunoscatori, cat de plini de iubire, cat de intelepti am devenit. Ceea ce nu inseamna ca nu ne putem bucura de toate bogatiile Pamantului. Caci de asta ne-au fost date. Dar trebuie sa incepem sa traim punandu-le pe acestea in slujba noastra si nu fiind noi in slujba lor. Sa FIM, si apoi sa AVEM!

Niciun comentariu: