Fiecare are steaua sa!

24 ianuarie 2014

Hai sa dam mina cu mina!Comentariile sunt in istorie!Dar trebuie vazute si asimilate.155 de ani de istorie si noi suntem la fel de viciosi.Nu am invatat nimic de la inaintasii nostrii.Unirea mica ar fi trebuit sa ne gaseasca impreuna peste veacuri!Noi insa dupa atitia amar de ani, suntem tot mai dezbinati,nu mai avem  incredere in institutiile statului care sunt doar paravane pentru cei ajunsi.Unde sunt liderii care trebuie sa ne conduca spre proslavirea neamului romanesc?!

2 comentarii:

Vasile Rosciuc spunea...

Buna seara,
Ma bucur ca inca mai sunt romani care-si aduc aminte de marile momente ale istoriei nationale si de ceea ce inaintasii nostrii au reusit sa faca, ca noi sa ne bucuram de mostenirea lasata. Poate ca inainte de a fi facut "gluma din `89" era mai bine sa fi facut cativa ani de civilizatie democratica - Eu inteleg democratia si libertatea foarte simplu" Am dreptul sa fac orice - de la gandire, studii, afaceri, comunicare, opinii si pareri, etc, atat timp cat nu deranjez pe nimeni -in sensul de a nu atinge valorile fundamentale.
Dupa 89 am primit numai drepturi( de a fi nesimtiti si badarani, de a nu respecta legile, de a fura si a insela, fara sa raspundem in fata legii si fara sa avem nici cea mai mica obligatie. Si acum stau si ma intreb chiar e buna " democratia asta originala"
Dar sa incheiem intr-o nota optimista, cred inca in capacitatea de a ne schimba si de a aduce lucrurile pe un fagas de normalitate.
Nu mai sper, pentru ca asa cum spunea Paler " Cine are pre multe sperante inseamna ca n-are de lucru"
Ma gandesc ca v-am rapit suficient timp asa ca inchei si va doresc un sfarsit de saptamana plin de liniste si armonie.

MEG55 spunea...

Multumesc de trecere pe aici!Eu cred in capacitatea poporului roman de asi gasi indentitatea,de asi promova lideri cu capacitati normale,de a stirpi cumetrismul,nepotismul,amantalicurilegeneralizate si goana nebuna dupa inbogatire prin furt ,jaf,nemunca,etc.Cred in capacitatea institutiilor statului de asi face datoria asa cum trebuie,de a ne ocroti in toate situatile vietii.Mai cred in puterea poporului roman de asi gasi rostul in fiecare moment si a da dovada ca inaintasii nu au trecut fara un scop pe aceste plaiuri.Un sfirsit de saptamina minunat!