Fiecare are steaua sa!

8 ianuarie 2014

Cum va arata lumea in anul 2050!

Un ecologist britanic a publicat o carte intitulata "Lumea pe care am creat-o", in care prezinta felul in care va arata lumea in viitor, in anul 2050. In conceptia autorului, viitorul omenirii de peste 36 de ani ar putea fi unul durabil si ecologic si nu unul plin de sacrificii pentru a salva umanitatea.
Am putea avea avioane hibride futuriste, dar si sere urbane gigantice, pentru o hrana ecologica, relateaza Daily Mail.Jonathon Porritt crede ca lumea va fi un loc mai bun pentru a trai, dar numai in cazul in care sunt luate masuri de combatere a schimbarilor climatice.
"O lume mai durabila este una mai placuta, care arata dinamismul spiritului uman si nu sentimentul unui sacrificiu", a declarat Jonathon Porritt, care a scris cartea din perspectiva unui personaj, Alex McKay, un profesor de istorie in varsta de 50 de ani, care lucreaza la scoala Ashton Vale in anul 2050.
Porritt imagineaza o lume plina de constructii inteligente si de solutii energetice, tehnologii care sa dureze o viata, propunand si modalitati de reducere a saptamanii de lucru.
"Oamenii recunosc ca o schimbare este necesara. Problema este ca oamenii nu cred ca lumea va fi mai buna", a spus Porritt.In viziunea sa, telefoanele smartphone ar trebuie sa dureze o viata, insa pentru asta ar trebui sa li se faca un upgrade in mod constant, astfel incat dispozitivul sa fie mereu actualizat.In anul 2050, se asteapta ca lumea sa fie una in care "aproape totul sa fie reciclat, reparat si reutilizat". Robotii ar trebui sa constituie o caracteristica importanta a lumii in viitor.In 2050, multe familii vor avea un robot casnic, care sa aiba mai multa putere decat un calculator. Robotii vor fi folositi pentru ingrijirea persoanelor in varsta si pentru asistenta medicala.Nu toate scenariile despre viitor, din carte, sunt pozitive: Sana din Yemen va fi un desert in anul 2050. Din 2015, apa va fi rationalizata si va incepe exodul populatiei.

3 comentarii:

Vasile Rosciuc spunea...

Foarte interesanta viziune, dar trebuie urmata de actiune imediata si in primul rand de actiune si constientizare individuala. Nu poti sta cu mainile incrucisate si sa astepti sa-ti impuna cineva reguli ca viitorul copiilor nostrii sa fie unul mai bun, mai frumos si mai curat. Multumesc si o zi minunata sa aveti.

MEG55 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
MEG55 spunea...

n urmatorii ani....,fiecare trebuie sa-si construiasca viitorul in baza aspiratiilor alese.Eu cred ca nimic nu este mai benefic,mai natural,mai sanatos ca viata in mijlocul naturii.Cine vrea sa-si aleaga o viata in mijlocul tehnologiilor impuse pentru viitor ...,e liber sa o faca.Eu aleg viata in natura la o casuta cu gradina si mijloace de trai cit mai naturale.Voi arata pe cit posibil urmasilor,urmasilor mei, toate beneficiile si toate costurile ce impun aceasta viata.Daca se vor incumeta sa traiasca mai simplu va fi benefic,iar daca vor alege sa traiasca in "era tehnologiilor" impuse...., va fi alegerea lor si doar atit.Zile senine si o iarna traditionala, sa ne inunde existenta!