Fiecare are steaua sa!

14 ianuarie 2014

2014 -anul calului de lemn verde!


Oamenii vor descoperi ca sunt nesabuiti, romantici si imprudenti. Un an in care au loc multe provocari. Ne vom simti cu totul minunat, mergand la pas cu fermecatorul Cal. Este timpul cand deciziile si proiectele sunt finalizate rapid si cu maxima eficienta. Cuvantul de ordine va fi ACTIUNEA! Totul merge ca pe roate si trebuie sa fiti atenti sa nu va fortati prea tare. Va fi un an binecuvantat, insa obositor. Bucurandu-te si fiind frust in acelasi timp, linistea acestui an va fi platita cu rezervele de energie, de aici si o usoare epuizare. Este un moment bun pentru a face toate ciudateniile la care ai putut visa vreodata. Asculta-ti inima! Vantul se poate schimba continuu, insa odata ce ti-ai ales drumul, urmeaza-ti intuitia. Planificarea, taraganarea si amanarea nu mai trebuie sa existe in vocabularul vostru. Influenta impulsiva a calului coroborata cu increderea de sine vor dicta actiunile si sentimentele in intregime. Tonifiant si regenerativ, neastamparatul Cal va accelera pulsul si va aduce tensiune si stres in viata tuturor. Tempoul Calului este rapid, dispozitia sa este sangvinica, insa inconstanta. Este un an excelent pentru improvizatii si inventii. Fiti cutezatori, indrazneti, socanti, chiar!Anul acesta fiind "Anul calului de lemn "trebuie sa fim foarte atenti la toate aspectele, sa nu ne pacalim singuri.......,precum troienii!
In Feng Shui, calul este asociat cu viteza, puterea, perseverenta si nobletea. Calul de parada semnifica venirea bunastarii in familie, in timp ce calul victoriei aduce succesul si triumful.
Domesticit si crescut de om din vremuri imemoriale, calul denota curajul si viteza. Nu intamplator, motoarele masinilor sunt masurate in “cai-putere”! Acasa, o figurina a calului amplasata in coltul sudic activeaza recunoasterea, renumele si promovarea in cariera pentru membrii familiei, aducand celebritate si respect, in special pentru femeile casei.Se spune ca cel mai fastuos si mai puternic cal este cel de parada. De obicei de culoare alba, calul de parada este incarcat cu daruri de aur, jad sau monede. Pe vremea dinastiei Sung, cand generalii victoriosi intorsi din razboi ii prezentau prada de razboi imparatului, foloseau cai de parade. De atunci, curtenii de grad inalt si mandarinii si-au decorat casele cu asemenea figurine, deoarece ele sunt o excelenta imagine a puterii, succesului si rangului inalt. Primirea sau oferirea unui cal de parada genereaza oportunitati pentru beneficii recirpoce.Caii sunt folositori mai ales pentru cei ce lucreaza in domenii foarte competitive si pentru cei ce sunt inconjurati de rivali. Daca aveti nevoie sa iesiti in evidenta, investiti intr-un cal de parada, fiindca se spune ca face minuni.In timpul dinastiilor Tang (618-907) si Sung, caii faceau parte dintre artefactele expuse in camerele funerare ale regilor si elitei societatii. Impreuna cu modelele ceramice reprezentand muzicanti, dansatori, servitori si camile, caii erau vazuti ca fiind necesitati si bunuri de lux in ambele lumi. Nu au fost niciodata considerati animale de povara, ci parteneri in campanile militare si la munca. La apogeul legendarului Drum al Matasii, cand chinezii au intrat prima oara in contact cu Orientul Mijlociu si Europa, caii, camilele si magarii erau singurele mijloace de transport. Caii tricolori “sancai” (in verde, maro si rosu) au fost la mare cinste de cand au fost produsi pentru prima oara si continua sa atraga colectionarii si in zilele noastre. Caii erau vazuti ca simboluri ale statutului social, deoarece numai regii, militarii si cei instariti aveau voie sa ii calareasca. Caii din ceramica folositi ca obiecte funerare se numeau “mingqi” si se alaturau curtenilor, asa-numitelor “doamne grase”, muzicienilor, mirilor si zeilor pazitori. Statuetele antice sunt foarte scumpe, insa si reproducerile moderne pot fi utile in atragerea norocului. Ca si chinezii, europenii isi onorau caii, dar exagerau cu adoratia lor, spre deosebire de chinezi! Calul simboliza cavaleria si cavalerismul, termeni ce deriva din frantuzescul “cheval”. Cel mai cunoscut cal din mitologie este Pegasus, armasarul inaripat care inca mai constituie unul dintre cele mai frumoase simboluri din cultura moderna.
Controversatul imparat roman Caligula a inaltat calul sau favorit, Incitatus, la rangul de consul, functie de inalt magistrat al Romei. Ceilalti magistrati trebuiau sa-si dea seama daca semnele facute cu capul sau nechezatul sau insemnau “da” sau “nu”! Dupa ce a murit, Caligula l-a declarat ca fiind o divinitate si a trebuit sa fie venerat ca zeu.

Bibliografie
- Revista Calul Meu Nr. 1

Niciun comentariu: