Fiecare are steaua sa!

29 noiembrie 2013

La mulţi ani, România! La mulţi ani, prieteni! La mulţi ani, români de pretutindeni!“Într-o ţară aşa de frumoasă, c-un trecut aşa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deştept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie, şi cum să nu-ţi ridici fruntea, ca falnicii strămoşi de odinioară, mândru că poţi spune: Sunt român!” , scria cu bucurie Alexandru Vlahuţă.
Astăzi puţini români mai speră la mai bine, când viitorul nu li se mai arată roz. Şi se întreabă : Merită România să o sărbătorim? Merită să îi cântăm la mulţi ani, să o iubim, să îi iertam păcatele, măcar o dată pe an? Cu siguranţă DA. Pentru că întotdeauna va da sens cuvântului “acasă” pentru fiecare dintre noi, chiar dacă vom fi la mii de kilometri depărtare; pentru că aici avem cele mai preţioase daruri: familia, prietenii, casa părintească, cele mai frumoase amintiri; pentru că ne face pe fiecare dintre noi să zâmbim când ne găndim la ea; pentru că ne dă zeci de motive sa îi întorcem spatele, dar tot atâtea să o iubim; pentru că ne aminteşte că iubirea e necondiţionată; pentru că pur şi simplu face parte din fiecare dintre noi.
1 decembrie 1918 - MAREA UNIRE DE LA ALBA IULIA
An de an data de 1 decembrie-Ziua Nationala este sărbătorită de toţi românii, indiferent de gradul de patriotism sau de sutele sau chiar miile de kilometri care îi despart de patria mamă. 1 decembrie este ziua în care toţi ne amintim că suntem români şi brusc ne arătăm patriotismul.Dar oare câţi dintre noi înţeleg cu adevărat însemnătatea acestui 1 decembrie şi nu îl privesc doar ca pe o zi liberă sau un motiv de a primi gratuit o porţie de fasole cu ciolan sau sărmăluţe, ţuică sau vin? Cred că foarte puţini conştientizează că datorită acelui 1 decembrie din 1918 există România şi sărbătoresc an de an existenţa poporului român şi implicit a propriei persoane.
România e o ţară care merită iubită în fiecare zi, nu doar de 1 decembrie. Merită datorită valorilor pe care ni le oferă: locuri minunate şi oameni importanţi.Depinde numai de noi cum simtim si percepem dragostea si iubirea neconditionata!

 

Niciun comentariu: