Fiecare are steaua sa!

16 noiembrie 2013

Alo...,Guvernul Romaniei,sunt eu contribuabilul......!Alo, Guvernul Romaniei, sunt eu, contribuabilul care plateste taxe si impozite. Da, da, nu te uita stramb, sunt eu, cel care suporta frustarile functionarului public zi de zi. Cel care produce hartii pe banda rulanta pentru ca, nu-i asa, birocratia trebuie intretinuta. Cel care nu mai stie de unde sa mai scoata bani ca tu, Guvernul Romaniei, sa poti cheltui aiurea.
Sunt eu, contribuabilul care se duce la culcare seara linistit ca are un Cod Fiscal intr-un anume fel si dimineata cand se trezeste constata ca iar s-a schimbat ceva. Si nu in bine…
Ce ziceai ? Ca respecti contribuabilul ? Nu pot sa cred !! De aceea am primit notificare sa depun bilant pentru anul 2012 cand eu am infiintat firma in 2013 ??? Tot respect inseamna si deciziile de impunere din oficiu chiar daca firma nu are datorii la stat ?
Stimabile Guvern, iti vorbesc eu, contribuabilul care s-a saturat de presiunea pe care o faci, prin diverse metode, orice numai sa iasa bani la buget, cu orice pret. Crezi ca scrisorele de amenintare in care imi explici ca daca nu platesc taxele imi trimiti controlul pe cap o sa ma faca sa platesc chiar daca nu am de unde? Nu stii despre ce scrisorele e vorba ? Intreaba-l pe domn’ Chitoiu, ca stie el !
Eu ti-as da bani dar tu ce-mi dai in schimb ? Sanatate….nu-mi dai, educatie…nici atat, transport, infrastructura, …GLUME PROASTE !
Ai uitat de mine ? Sunt eu, contribuabilul pe care l-ai obligat sa aplice TVA la incasare. N-ai zis tu ca o sa-mi fie bine ? Ca n-o sa platesc TVA decat cand incasez ? M-ai mintit cu nerusinare.
Zici ca la anul ne maresti taxele, Guvernule ? Esti sigur ? Parca anul trecut spuneai altceva.
OK, am inteles ca ai realizat ca lucrurile nu sunt simple. Dar totusi, nu crezi ca eu, contribuabilul nu mai am de unde sa-ti dau atatea taxe ? Nu-ti dai seama de asta, nu ? Te gandesti vreodata ca imi inchid firma si ca mine vor face multi ?
De unde sa vina bani la buget daca tu sugrumi orice initiativa privata prin birocratie, taxe si impozite mari, bataie de joc din partea functionarului public ? Zici ca avem cota unica ? Ei nu ma innebuni…esti sigur ? Impozit pe profit 16% plus impozit pe dividende alti 16% par sa fie cota unica ?
Guvernule, ia spune, ce te faci la anul daca nu incasezi bani la buget cum te lauzi ? Zici ca incasezi cu 5 miliarde de lei mai mult decat anul acesta! Tare as vrea sa vad de unde ii iei. Si daca nu ii incasezi cu ce se mai plimba oamenii tai prin tari straine, cu ce o sa mai stea prin hoteluri scumpe sub pretextul unor conferinte despre cum s-a inventat apa calda ?
Ma gandeam ca la cati specialisti ai acolo draga Guvernule, poti sa emiti niste solutii de crestere a incasarilor la bugetul de stat ceva mai elevate si mai corecte. 344 de milioane de lei din cresterea salariului minim brut pe economie……multe studii le-au trebuit specialistilor sa traga concluzia asta !!! Te-ai gandit ca daca o sa cresti salariul minim va creste munca la negru ? Pun pariu ca nu.
P.S.: Eu ma duc sa dorm si, te rog Guvernule, nu schimba Codul fiscal in noaptea asta pentru ca voi incepe iar ziua prost maine. Si un contribuabil nervos este tot ceea ce nu-ti doresti.Cu nedisimulata revolta, …un cetatean (deloc turmentat)Beatrice Ambro.

Un comentariu:

gabriella spunea...

Excelent articol!Ai punctat atat de bine!Maria,si "dansii " sunt la fel,mai au sa ne puna taxe si pe aerul care il respiram.Astia dau cu o mana si cu zece ia. tE IMBRATISEZ CU DRAG.