Fiecare are steaua sa!

6 iulie 2013

Reteta fericirii !

Secretul fericirii, in sfarsit descoperit
Visati la fericirea absoluta, desi se spune ca ea nu exista? Vreti sa fiti impliniti din toate punctele de vedere?
S-ar putea spune ca, in final, reteta fericirii a fost descoperita. Pentru ca revista de specialitate "Psychological Bulletin" a publicat un studiu realizat de 13 cercetatori cu privire la factorii fericirii.
Rezultatele au fost sintetizate in opt sfaturi dovedite stiintific, pe care, daca le veti urma, veti avea de partea voastra toate sansele pentru a fi fericiti. Iata-le, gratie portalului Top Sante.
Dormiti mai mult de sase ore pe noapte
Nimic nu valoreaza mai mult ca o noapte cu un somn bun, neintrerupt, de cel putin sase ore si un sfert, pentru a incepe ziua cu dreptul, cum se spune, explica cercetatorii. Printre altele, potrivit unui studiu american, persoanele care dorm mai mult de 7 ore pe noapte (8 ore pentru copii si adolescenti) sustin ca sunt cele mai fericite.
Fixati-va obiective
A fi ambitios si a avea un scop in viata, pe termen scurt sau lung, va ofera posibilitatea sa prosperati mai usor. Obiectivele pe care vi le propuneti dau un sens vietii si oportunitatea de a crea legaturi mai trainice cu anturajul vostru.
Focusati-va pe albastru
Cercetatorii de la Universitatea din Sussex, Marea Britanie, au dovedit ca o expunere in fata culorii albastre creste increderea in sine si reduce stresul. Acestia sunt doi factori ce joaca un rol important in senzatia de fericire.
Fiti deschisi experientelor noi
Persoanele carora nu le este teama sa incerce experiente noi au tendinta sa fie mai fericite decat celelalte. In opinia cercetatorilor, invatarea unor lucruri noi stimuleaza creierul si curiozitatea.
Savurati placerea asteptarii
Cheia fericirii se afla si in asteptare. Ca orice copil ce savureaza perioada de asteptare inainte de Craciun, a intarzia producerea evenimentelor placute va ofera multa placere si va ajuta sa constientizati valoarea momentelor.
Daruiti altora
Psychological Bulletin este formulat in termeni precisi. A da bani in scop caritabil sau a cumpara cadouri persoanelor iubite face bine. Expertii spun ca a oferi ceva unui apropiat sau unei asociatii caritabile da sentimentul ca puteti sa faceti placere altuia si de aici fericirea la care tindeti.
Cautati-va prieteni buni
Relatiile sociale sunt sursa de implinire. Psihologul Richard Tunney, de la Universitatea din Nottingham, afirma ca persoanele ce intretin relatii de prietenie solide se simt fericite.
Iubiti
Nu este o descoperire in adevaratul inteles al cuvantului, dar a fi indragostit va face pe oricine fericit. A avea un partener cu care sa va impartasiti viata si o relatie amoroasa infloritoare sunt secretul suprem al fericirii.
Nu va ramane decat sa aplicati cele opt sfaturi si sa vedeti rezultatele!


Niciun comentariu: