Fiecare are steaua sa!

20 iulie 2013

NASA ne roaga sa zambim - sonda Cassini fotografiaza Pamantul.

NASA ne roaga sa zambim - sonda Cassini fotografiaza Pamantul
Pamantenii sunt rugati sa se uite la cer si sa zambeasca in directia planetei Saturn. Sonda spatiala Cassini, aflata pe orbita planetei cu inele, va face o fotografie Pamantului.
Echipa de la NASA care se ocupa de imaginile transmise de Cassini isi doreste ca toata lumea sa se uite la sonda, sa-i faca cu mana si sa zambeasca, scrie http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-23373821 BBC.
E adevarat ca, din cauza distantei de la Saturn la Pamant, planeta albastra va arata ca un pixel in fotografia finala, insa Caroline Porco, de la misiunea Cassini, considera ca acesta este un moment "ca sa sarbatorim viata" pe planeta noastra.
In Romania, doritorii pot zambi si flutura din maini spre Saturn incepand cu ora 00.27, sambata. Ora a fost calculata luand in considerare cele 80 de minute necesare ca lumina reflectata de suprafata Pamantului sa strabata cele aproape 1,5 miliarde de kilometri pentru a ajunge in afara sistemului solar.
Echipa Carolinei Porco va produce o imagine ampla a planetei Satrun si a sistemului sau de inele, iar Pamantul va apare ca un mic punct in partea dreapta jos a imaginii finale, ce va fi disponibila in cateva zile.
Cassini a facut o fotografie similara in 2006, cand Pamantul se afla in partea de stanga sus a imaginii. Insa echipa de la NASA a realizat atunci ca nu a fost tocmai perfecta, asa ca a aranjat sa reia fotografia, si de aceasta data pamantul va fi redat in culoare naturala si pamantenii vor avea ocazia sa participe la eveniment.Niciun comentariu: