Fiecare are steaua sa!

29 iunie 2013

Otetul din mere si beneficiile acestuia!


Oţetul este un produs fermentat. Fermentaţia este un proces în care zaharurile din alimente sunt dizolvate sub influenţa bacteriilor şi a drojdiei. În prima etapă de fermentaţie, zaharurile sunt transformate în alcool. Apoi, dacă alcoolul fermentează în continuare, acesta se transformă în oţet.
Accidul acetic este ingredientul principal al tuturor tipurilor de oţet. Celelalte componente ale oţetului, pot include:
- Vitamine
- Minerale şi săruri minerale
- Aminoacizi
- Alţi acizi
- Alte ingrediente care dau aromă şi culoare
S-a constatat că oţetul de mere poate fi folosit în multe scopuri şi poate ameliora multe boli, la care poate nu v-aţi gândit.
◦Diferenţa dintre oţetul de mere şi alte tipuri de oţet
Este important să înţelegem diferenţa dintre oţetul de mere şi oţetul normal, distilat. Oţetul alb distilat este 100% acid. Oţetul de mere are un nivel al pH-ului mult mai ridicat decât cel al oţetului alb, distilat şi decât ale altor tipuri de oţet, cum ar fi oţetul de orez brun, oţetul de prune etc.
Trebuie ştiut, totuşi, că oţetul de orez şi oţetul de prune sunt surse mai bune decât oţetul normal, alb, distilat. Dar, din nou, oţetul de mere este cel mai bun!
◦Caracteristicile oţetului de mere
Atunci când trebuie să folosiţi oţet pentru prepararea mâncării, optaţi în favoarea oţetului de mere. Nu vă speriaţi de sedimentele brune, găsite uneori, pe fundul sticlei. Acest lucru înseamnă doar că oţetul de mere este crud , conţine substanţe nutritive vii şi bacterii benefice pentru sănătatea noastră.
Oţetul alb, distilat, este lipsit de fermentaţie naturală şi poate fi dăunător pentru sănătate deoarece ingredientele sale sunt, mai degrabă moarte decât vii.
◦Beneficiile oţetului de mere
Oţetul de mere poate fi folosit pentru a restabili echilibrul acido-alcalin. Chiar dacă este o soluţie acidă, unele dintre ingredientele sale pot face ca nivelurile pH-ului să devină mai alcaline.
S-a dovedit că un nivel ridicat al pH-ului şi alimentele alcaline cresc nivelul de oxigen din arterele noastre şi previn degenerarea celulelor.
Oţetul de mere are un pH de 4,5. Acesta a fost utilizat chiar şi de părintele medicinei, Hipocrate, care a relatat că oţetul de mere poate fi folosit în scopuri de vindecare şi curăţare a organismului. De asemenea, este o excelentă sursă naturală de potasiu (merele sunt bogate în potasiu).
O linguriţă de oţet de mere, într-un pahar cu apă la temperatura camerei, în fiecare dimineaţă, vă ajută să preveniţi durerile articulare. Este un bun tonic, prevenind şi vindecând artrita şi tendinita.
Oţetul de mere ajută organismul să elimine deşeurile toxice, nocive (datorită conţinutului de acid malic). Reprezintă un remediu pentru durerile de gât şi laringită, întăreşte inima, ajută la prevenirea durerilor musculare şi articulare, îmbunătăţeşte digestia, ajută la dizolvarea calculilor (din rinichi, vezică urinară) şi a pietrei biliare. Ajută la dizolvarea acumulărilor de mucus din organism, ajută corpul datorită valorii sale nutritive şi a conţinutului său (bogat în potasiu, cupru, fier, fluor, fosfor, sodiu, magneziu etc.). Pe lângă acestea, mai are multe alte acţiuni benefice asupra organismului.
Oţetul de mere este benefic pentru păr şi poate fi folosit în cazul în care scalpul este iritat, tocmai datorită nivelului său de acid sănătos. Se consideră că aciditatea ridicată (acid malic organic), alături de enzimele puternice (substanţele chimice vii) din oţetul de mere, omoară Bottle Bacillus, un germen răspunzător pentru multe probleme ale scalpului şi ale părului. De asemenea, oţetul de mere ajută la restabilirea acidului adecvat (a echilibrului alcalin) al sclapului.Niciun comentariu: