Fiecare are steaua sa!

22 aprilie 2013

ZIUA PAMINTULUI!!
Astazi 22 aprilie 2013, este cea de-a 43-a dată când se sărbătoreşte ZIUA PĂMÂNTULUI , zi în care oamenii dovedesc că preţuiesc natura şi trag un semnal de alarmă cu privire la protejarea sa. ZIUA PĂMÂNTULUI s-a născut în SUA, în 1970, într-o perioadă în care au avut loc mai multe evenimente cu însemnătate, precum un accident nuclear la o centrală din Carolina de Sud, o revoltă a studenţilor împotriva războiului din Cambodgia, iar protejarea mediului înconjurător a devenit o temă centrală în muzica vremii.
ZIUA PĂMÂNTULUI a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul manifestat faţă de mediu. ZIUA PĂMÂNTULUI a fost celebrată în primul an de 20 de milioane de americani, majoritatea tineri. După două decenii, ZIUA PĂMÂNTULUI era celebrată de peste 200 de milioane de oameni din 141 de ţări. Astăzi, ZIUA PĂMÂNTULUI este sărbătorită de toţi cei care înţeleg importanţa protejării mediului înconjurător.


22 aprilie....,O zi minunata! Sa nu o facem ingreunata,
Astazi.....,Terra implineste 43 de ani,de cind este sarbatorita!N-are nevoie de bani
Are doar nevoie de respect,Si sa avem grija la aspect.
Dragi copii,
Sunt foarte bolnav. Mă ameninţă din ce în ce mai multe pericole. Mi se risipesc bogăţiile. Îmi mor animalele. Îmi dispar plantele. Oamenii se îmbolnăvesc sau suferă de foame. Stratul de aer care mă apără de razele puternice ale Soarelui se subţiază. Mă acoperă gunoaiele. Este atât de murdar în jur!Ajutaţi-mă!
Este strigătul de durere al Pământului! Fără cuvinte mari: planeta Pământ are nevoie de ajutorul nostru! Trebuie să conştientizăm că politicile de până acum au împins Pământul la o gravă îmbolnăvire. Acest lucru va înceta numai în măsura în care vom găsi mijloacele de a convinge cât mai mulţi oameni că distrugerea Pământului prin poluare trebuie să înceteze ACUM!
Cine salvează un om, salvează omenirea. Cine salvează un colţ de lume, un colţ de grădină, salvează Pământul. Trebuie să înţelegem că Pământul moare şi noi murim o dată cu el! J. I. Consteau spunea: “Am împrumutat Pământul pentru copiii noştri şi n-avem dreptul să-i dezmoştenim.” Să nu le lăsăm Infernul moştenire copiilor noştri! Să le lăsăm VIAŢA!
Pădurea este locul unde îşi au casa multe plante şi un număr mare de animale.
Pădure = Oxigen = Viaţă                     Preţuiţi şi ocrotiţi pădurea!

Oameni, nu transformaţi Pământul într-un câmp de gunoaie! Nu-i provocaţi răni care poate nu s-ar vindeca niciodată! Trăiţi în armonie! Preţuiţi Pământul pe care călcaţi, cu frumuseţile şi bogăţiile lui! Nu uitaţi că Pământul este casa noastră, a tuturor! O lume minunată începe cu fiecare dintre noi!
SĂPTĂMÂNA MICULUI ECOLOGIST
 LUNI-Ud florile-n grădină Şi le îngrijesc. Au căldură şi lumină, De aceea cresc. Toată lumea le admiră, Iar eu le iubesc.
MARTI-Din deşeuri şi lipici Tai aici, lipesc aici. Azi îmi fac o jucărie: Un zmeu prietenos Cu capul din hârtie Şi desenat frumos. Are şi funde, iată! Şi-o coadă colorată.
MIERCURI-Plec în drumeţie!La pădure, cu colegii.Ah, ce cânt, ce veselie,Ce jocuri şi ce întreceri !
Când plecăm facem curat,Codrul trebuie respectat.Noi nu rupem crengile,Nu scrijelim trunchiurile !
Muşuroaie de găsim,Frumos să le ocolim !Cuiburile păsărilor.Le lăsăm la locul lor.
JOI-Învăţăm despre poluare.Si ce se-ntâmplă cu peştii,În apele murdare.Ce important e aerul curat
Şi ce înseamnă teren defrişat.Şi zgomotul prea mareÎnseamnă poluare !Să stăm şi să gândim:
Al nostru e pământul,
Haideţi să-l ocrotim !
Să nu rănim planeta,
Mai buni să devenim !
VINERI-Azi pe un panou mare,Lipeşte fiecare,Un rest de material,Ce-l păstra în zadar:
Sticlă sau plastic să fie,Metal, polistiren, hârtie ...Jocul e-aşa: Cu verde să încercuim
Ce putem să refolosim.Cu roşu să marcăm.Ce trebuie la gunoi să aruncăm !
Copii, ca şi noi aţi aflatCe înseamnă un material reciclat ?Nu e greu deşeuri refolosibile să colectaţi.
Şi la centrele din oraş să le predaţi !Vă imaginaţi ce lume tristă ar fi.Dacă resursele pământului s-ar sfârşi ?
SIMBATA-Încă de dimineaţă ne pregătim.Ziua micului ecologist s-o sărbătorim:
Mergem la teatru, muzee vizităm,
Prin parcurile umbroase ne plimbăm.
Sau putem să realizăm colaje,
Să desenăm şi să pictăm peisaje.
DUMINICA-Nu uit să mulţumesc: Că-n armonie cu oamenii Şi cu natura trăiesc. Pentru toate descoperirile Pe care le-am făcut, Pentru oamenii buni ,Pe care i-am cunoscut, Pentru speranţele, ideile, trăirile ,Pe care le-am avut!
Salvarea Pământului de la distrugere stă în puterile noastre!
Niciun comentariu: