Fiecare are steaua sa!

13 aprilie 2013

Tu cat timp crezi ca mai ai la dispozitie?!

Sunt anumite momente in viata cand trebuie sa te opresti din alergare, sa te uiti peste umar si sa cercetezi trecutul pentru a decide directia in care se indreapta viitorul tau.
Sunt alte momente in care alegi sa traiesti in reverie clipe din trecut si cazi astfel intr-o capcana periculoasa: esti prins de mrejele trecutului si omiti prezentul. Esti rapus de nostalgia unor amintiri, te impotolesti in ele si impovarat de greutatea unor bagaje pline de frustrari, complexe, regrete si amaraciune, stagnezi.
Trecutul ne defineste, ne formeaza caracterul, ne schimba in bine sau in rau. Trecutul iti poate fi prieten sau dusman, te poate bantui sau te poate invata, depinde de tine cum decizi sa-l abordezi.
"L-am surprins ieri, langa o ceasca de cafea, privind pierdut si retraind, cu o dulceata amara in ochi, clipe recent apuse. Era atat de acaparat de trecut, incat uitase sa-si traiasca viata, era cazut in aceasta prapastie atemporala: nici in prezent, nici in trecut. Si nici macar nu isi dadea seama. Mai mult de atat, era prins intr-o lupta acerba intre bine si rau. Batalia se demara in forta in mintea si inima lui. Rezultatul era decisiv pentru directia in care trebuia sa-si indrepte planurile. I-am explicat ca anumite lucruri nu pot fi gri; fie e alb, fie e negru. Ori alegi binele, ori alegi raul.
- Traieste clipa! Viata e scurta, nu stii ce iti aduce ziua de maine. Tocmai de asta trebuie sa profiti de fiecare secunda si sa te distrezi maxim. In viata asta trebuie sa le incerci pe toate, altfel nu ai de unde sa stii ce iti place si ce nu, ce e rau pentru tine poate fi bine pentru mine. E relativ, intelegi? Mai bine sa regreti ceva ce ai facut, decat ceva ce nici macar nu ai incercat.
Privirea ii era goala in timp ce incerca cu ardoare sa ma convinga, chiar daca nu reusea in primul rand sa se convinga pe sine.
- Cand imi amintesc cat de bine ma simteam, nu pot sa neg ca nu imi place viata asta. Gaseam placere in toate, chiar daca stiam ca nu e bine ce fac. Stiu ca e rau, dar asta nu mai are nici un efect asupra mea. Parca nu mai am constiinta. Cu fiecare scapare, parca de fiecare data era mai mai bine, dar nu si destul. Voiam mai mult, insa ce sa mai fac atunci cand le-am epuizat deja pe toate?"
Oare acest ''Carpe Diem'' asa mult propagat de cultura si mass-media actuala sa fie secretul fericirii noastre?! Oare traind permanent alimentati de satisfacerea tuturor nevoilor insctinctuale nu ne transforma in persoane cu gandire animalica? Unde mai este ratiunea atunci cand actionezi sub presiunea unor impulsuri emotionale, facand abstractie de consecinte?
Oricate restartari dai vietii tale, de fiecare data cand refuzi alegerea drumului corect te trezesti la rascruci din ce in ce mai impaienjenite. Cu cat te afunzi mai mult in trecut si alegi sa traiesti acolo, cu atat viitorul tau se incetoseaza mai puternic, departandu-se de tine o data cu deciziile pe care la un punct oarecare in viata tot trebuie sa le iei. Singura variabila pe care nu ai luat-o in considerare din aceasta ecuatie e timpul. Tu cat timp crezi ca mai ai la dispozitie?
Pentru ca atunci cand sufli in cenusa, risti sa pierzi directia spre viziunea ta.


Niciun comentariu: