Fiecare are steaua sa!

11 aprilie 2013

Ce este fericirea si cum o putem obtine?!


Indiferent ce facem, ce sperăm, ce visăm, cumva, totul este legat de o dorinţă adâncă şi profundă de a fi mulţumiţi sau fericiţi. Biochimistul Matthieu Ricard spune pe Ted.com că ne putem antrena mintea în obişnuinţele de a ne fi bine, pentru a căpăta o adevărată seninătate şi împlinire.
Ar trebui să avem o idee mai exactă a ceea ce înseamnă fericirea, dar, deşi o căutăm atât de des , se pare că-i întoarcem spatele. Chiar dacă vrem să evităm suferinţa, se pare că alergăm spre ea. Iar asta are probabil la bază nişte confuzii.
Una dintre cele mai des întâlnite este aceea că fericirea înseamnă plăcere. Dar, dacă analizăm caracteristicile acestor două concepte, plăcerea depinde de timp, de obiectul său, de loc.
Şi totuşi, ce este fericirea?
Fericirea este un cuvânt foarte vag, o putem numi “stare de bine”, iar starea de bine nu e o simplă senzaţie de plăcere, ci un sentiment profund de linişte şi împlinire, o stare care pătrunde şi stă la baza tuturor stărilor emoţionale şi a tuturor bucuriilor şi tristeţilor pe care le putem simţi.Niciun comentariu: