Fiecare are steaua sa!

2 aprilie 2013

Cancerul la san, depistat instantaneu cu un nou test !

Cancerul la san, depistat instantaneu cu un nou test
Un inovator test cu laser, la care oamenii de stiinta lucreaza in prezent, va fi capabil sa depisteza cancerul mamar pe loc. Noua tehnica va ajuta mii de femei sa economiseasca timp pretios.
Cercetatorii britanici lucreaza in prezent la un test revolutionar, care va indica instantaneu daca un nodul suspect este sau nu canceros. Aceasta metoda le va ajuta si pe paciente sa economiseasca timp si nervi, dar va fi de real folos si pentru sistemul de sanatate, care va reduce costurile de depistare a cancerului cu ajutorul acestei metode, noteaza Daily Mail.
In Marea Britanie exista peste 1,5 milioane de femei care merg la spital, in fiecare an, pentru a-si face raze X sau mamograme. Daca rezultatul este anormal, pacientelor li se recolteaza celule cu ajutorul unui ac. Din nefericire, in pana la 90% dintre aceste cazuri e vorba de cancer mamar.
In schimb, noua tehnica dezvoltata de specialistii britanici se bazeaza pe un laser care detecteaza celulele periculoase, fara niciun fel de incizie la nivelul pielii. Testul le va scuti pe femei si de tensiunea creata de asteptarea rezultatului sau de o a doua programare la spital, pentru ca ofera raspunsul pe loc.
In ce consta testul
Modalitatea de testare este cat se poate de simpla. Laserul va fi indreptat catre zona suspecta a corpului, iar medicul va analiza lumina reflectata. Modelul si culoarea luminii ii vor arata medicului daca nodul investigat este sau nu canceros.
P.S.Bine ar fi daca toate femeile ar avea posibilitatea sa faca acest test.

Niciun comentariu: