Fiecare are steaua sa!

12 martie 2013

Romanii....,omoriti cu tandrete?!!




Legume şi fructe contaminate cu pesticide, în magazine și piețe
Ce se afla pe mesele romanilor de rind,fiindca cei care guverneaza....., au produse din fermele BIO,care nu ajung la populatia saracita si napastuita. Lapte infestat cu aflatoxina, carne de cal in loc de carne de vita, pui infestati cu salmonella, sau paine in care s-a adugat xilina(un anestezic folosit in stomatologie), legume şi fructe aduse din Turcia ca fiind contaminate cu pesticide.O parte din marfa infestată a ajuns în magazine şi pieţe și, cel mai probabil, legumele şi fructele au fost deja consumate, susțin inspectorii ANSVSA.Ne mai miram ...,de ce atita populatie bolnava!Toate au venit peste noi de-a lungul timpului, insa pare ca totul este tratat cu mare lejeritate de autoritatile romane, care vin si arunca cate un comunicat sec pe piata, din care fiecare este liber sa inteleaga ce vrea.S-o luam insa metodic. In luna septembrie a anului 2011, conform unui comunicat ANPC, in cinci macelarii din Piata Obor se vindea carne de cal pe post de carne de vita. S-au oprit de la comercializare 1.000 de kilogame de carne de cal si s-au aplicat amenzi de 25.000 de lei. Peste o saptamana de la aceasta intamplare, in Piata Sudului un alt comerciant a fost prins cu calul in galantare. Nu s-a dat niciun nume, nu s-au oferit informatii suplimentare.In restul tarii a facut cineva controale?!Cine stie cita carne de cal sau magar fara a purta eticheta controlului sanitar-veterinar am mincat noi romanii de rind,care credem ca cineva vinde mai eftin carnea?!Asta nu neaparat sa facem un chiliipir,ci din cauza saraciei....,domnilor guvernanti !
Au trecut un an si cateva luni de atunci, iar macelarii din Romania pareau ca s-au potolit, in urma amenzilor severe ale ANPC. Nici vorba. Dupa ce, dinspre Marea Britanie, a rasuflat stirea conform careia in niste portii de lasagna a fost depistata carne de cal, Romania a intrat iar in vizorul celor care de-abia asteptau sa arate cu degetul spre tara noastra. Pana la urma, s-a dovedit ca nu de la noi plecase carnea de cal catre pietele europene, dar imediat autoritatile au inceput verificari ample la mai multe abatoare din tara.
Astfel, au inceput sa apara din nou stiri contradictorii despre provenienta carnii din galantarele macelariilor. S-a confiscat carne de cal de la un abator ilfovean, undeva prin judetul Galati au fost descoperite mai multe bucati de carne cabalina, iar niste locuitori din Constanta au alertat politia speriati ca mai multe schelete de cal fusesera descoperite la marginea unui sat. Ne-am impacat si cu gandul ca e posibil sa fi mancat cai si magari cu gramada in cei 23 de ani de democratie salbatica, mai ales ca ni s-a spus ca cele doua tipuri de carne nu sunt daunatoare pentru sanatatea omului, ba chiar sunt mai sanatoase decat vita.Dupa scandalul laptelui importat din Ungaria, infestat cu aflatoxina, au urmat controale si la fermele din Romania. Luni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, ne-a anuntat ca a descoperit trei ferme de vaci si doi procesatori unde laptele a fost contaminat cu aflatoxina, substanta cancerigena depistata saptamana trecuta si la doua loturi de lactate care au fost retrase de la comercializare.Ni se mai spune ca s-au prelevat probe de la mai multe ferme si procesatori din tara, dar nu se specifica numele acestor firme. Cum sa stam linistiti, cand tot laptele este suspectat de infestare cu aflatoxina, din moment ce nu cunoastem nimic despre numele producatorului sau procesatorului? In Serbia, tara care s-a confruntat acum cateva saptamani cu probleme similare, consumul de lapte a scazut cu 90% in cateva zile. Poate ca din dorinta de a nu le face rau, autoritatile ar putea conduce la prabusirea temporara a vanzarilor de lapte. Exact efectul pe care vor sa-l evite.Prin 2010, hypermarketul Cora ne vindea paine cu xilina, un anestezic folosit in stomatologie, insa reprezentantii magazinului au spus ca e o eroare de etichetare. Bineinteles ca nimeni nu se sesizase, ci totul fusese deconspirat de un consumator care trimisese o poza catre mass-media. Numele vanzatorului a fost facut public doar pentru ca acel consumator fotografiase ambalajul painii si il postase pe site-ul unei televiziuni de stiri.
Pe 8 martie 2013, ANSVSA a anuntat ca a descoperit la o ferma de pui din Sibiu 37.000 de pasari contaminate cu Salmonella, dupa care institutia a dispus distrugerea intregii cantitati de carne rezultate. ANSVSA ne-a asigurat, si de aceasta data, ca niciun pui infestat nu a ajuns pe piata. Ne intrebam daca este si adevarat, daca privim la scandalul carnii de cal. De ce a fost nevoie de scandalul european, pentru ca autoritatile sa demareze controale ample la abatoarele din tara.
Cum Dumnezeu sa stam linistiti cand nu cunoastem nimic despre toti acesti producatori sau procesatori, care ne vand tot felul de alimente ciudate? Nu ne mai apropiem de lapte pentru ca nu stim cine sunt suspectii de serviciu, nu mai mancam pui ca habar nu avem ce firma din Sibiu isi permitea sa trimita pe piata carne cu Salmonella. Ce atata secretomanie, domnilor? Dati nume, ca doar nu actionati pe piata de publicitate, unde, a-ti face reclama dand in concurent in clar, nu e permis. Sau vreti sa ne omorati cu tandrete?!
„Pentru ca sensul tandretei este de a trai, de a incerca, de a primi si de a da. Tandretea este o calitate deosebita a atentiei care se ofera, se propune, fara a fi contrazisa.“
Tandretea="Sa te iubesc fara sa te invadez, sa-ti marturisesc fara sa ma tradez"(scriitorul francez Jacques Salomé)





Niciun comentariu: