Fiecare are steaua sa!

18 martie 2013

Nici o masa fara CAL...,nici o zi fara scandal!

Da,acesta este sloganul celor care ne asigura siguranta alimentara!
Firma Producţie Ardealul, deţinută de grupul norvegian Orkla, a cerut retragerea conservelor cu carne de vită “Ardealul”, produse la fabrica din Covasna, deoarece există suspiciunea ca printre ingredientele folosite se fie şi carne de cal.

Scandalul laptelui contaminat cu aflatoxină.

După primirea rezultatului pentru aflatoxină M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii săi de lapte, rezultat care era peste limita legală, Danone România a sistat imediat colecta de lapte de la ferma respectivă şi, pentru siguranţa consumatorilor, a decis să blocheze în depozitul său 75 tone de produse şi să retragă preventiv de pe piaţă unele produse care ar fi putut să conţină urme de lapte contaminat de la acea fermă, scrie capital.ro.
La începutul acestei luni autorităţile române au retras de pe piaţă lapte contaminat cu aflatoxină. Ministrul Agriculturii a precizat că laptele contaminat a fost descoperit la un depozit şi la un comerciant de pe teritoriul României.

“Laptele provenea din Ungaria dar era şi de origine românească. Toate produsele au fost retrase de pe piaţă. Este o alertă pe care am declanşat-o pentru că aflatoxina are un efect cancerigen şi nu dorim să fie un pericol pentru sănătatea umană”, a spus Constantin.
Acesta a precizat că produsele cu aflatoxină afectează sănătatea umană doar dacă sunt consumate în cantităţi mari şi pe o perioadă mai îndelungată.
“Nu cred că este cazul pentru că imediat am retras produsele de pe piaţă. Nu ştiu despre ce cantitate este vorba. Eu i-am rugat pe cei de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară să facă toate analizele şi după ce voi afla vă voi pune la dispoziţie toate datele”, a spus şeful MADR.
P.S.Cind se va intimpla acest lucru?! Ce fac cetatenii consumatori de asemenea produse?!
De astazi a inceput POSTUL MARE, poate ca urzicile si stevia...., ne vor scapa de otravurile ce ne sunt administrate tocmai de cei care se ocupa cu siguranta alimentara si  ar trebui sa ne apere!


Niciun comentariu: