Fiecare are steaua sa!

4 februarie 2013

4 februarie - Ziua Internationala de Lupta Impotriva Cancerului

■Împreună suntem mai puternici! Alătură-te şi tu în lupta împotriva cancerului!
În fiecare an, în luna februarie se sărbătoreşte Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului. Scopul de bază al acestui eveniment este atenţionarea populaţiei asupra faptului că cancerul este una din cele mai grave boli în lume, precum şi informarea referitor la prevenirea acestuia, depistarea la timp şi tratarea.Regretabil este faptul ca toti se intilnesc,se informeaza...,dar nimeni nu ia nici o masura in privinta cunoasterii exacte a persoanelor care se confrunta cu aceasta maladie.Intrebare pentru responsabilii din domeniu:Pe cind se va realiza Registrul national al bolnavilor de cancer din Romania!
Noutati:Neasteptat: sutienul previne cancerul de san!
Te bate gândul să te duci la un control, dar ești în criză de timp și ai fobie de doctori? Nicio problemă! Compania First Warning Systems a creat un sutien inteligent care te va face să te simți bine din cel puțin două motive: este unul dintre cele mai confortabile sutiene care au fost inventate vreodată și îți pot spune cu precizie, înainte să faci un RMN, dacă ai sau nu cancer la sân.
După un studiu efectuat recent, aproape un milion de femei află în fiecare an că au cancer mamar, în timp ce peste 400.000 mor din caauza acestei boli. O femeie din opt se îmbolnăvește de cancer, iar „șansa” fiecăreia de a avea această boală este de 12%.Aceste cifre alarmante i-au dat de gândit Companiei First Warning Systems care a fost susținută în activitatea ei desfășurată în scopul de a crea un aparat discret și sofisticat pentru descoperirea unei eventuale tumori. Astel, acest sutien inteligent detectează variațiile de temperatură din suprafața sânului, iar dacă acestea sunt însemnate înseamnă că există vase de sânge care s-au dezvoltat prea mult și care sunt capabile să dea naștere unei tumori.
Cercetatorul Gautham Venugopalan, de la Univesitatea Berkeley, California, SUA, a demonstrat ca forta fizica aplicata asupra corpului nostru are legatura directa cu dezvoltarea celulelor canceroase sau, dimpotriva, cu prevenirea acestui fenomen.
In ceea ce priveste sanul femeii, compresia exercitata sub orice forma asupra acestuia previne cresterea celulelor canceroase mamare si instalarea cancerului, relateaza Infoniac.
Sub acest aspect, efectul sutienului este benefic, intrucat, prin actiunea sa, el exercita o permanenta compresie asupra sanului, impiedicand dezvoltarea celulelor canceroase mamare, daca este folosit permanent, afirma cercetatorul.
Profesorul Gautham Venugopalan, impreuna cu echipa sa, a cultivat celule maligne mamare intr-un gel, introdus in mediu de siliciu flexibil. Intr-o prima etapa, s-au aplicat compresii mecanice, iar efectul a fost anihilrea spectaculoasa a respectivelor celule maligne.
In etapa a doua, s-a repetat experimentul in acelasi mediu, fara exercitarea presiunilor, iar celulele s-au dezvoltat in voie, generand formatiuni canceroase.
Sunt in curs alte experimente menite sa stabileasca presiunea optima pentru blocarea dezvoltarii celulelor canceroase si n-ar fi exclus sa apara in viitor sutiene medicale individualizate, pentru a asigura o buna protectie contra cancerului mamar.
Pana cand vor apare insa concretizate rezultatele acestor cercetari, este bine ca femeile sa-si rememoreze simptomele prevestitoare ale cumplitei boli:
- Umflaturi sau ingrosari pe suprafata sanului, constatate tactil, prin palparea pielii.
- Un simptom caracteristic este formarea de noduli sub brat - unul sau mai multe.
- Negi cu sange sau fara sange in zona sfarcului.
- Modificari in dimensiunea sau forma unui san.
- Formarea de denivelari pe suprafata sanului.
- Scufundarea sfarcului spre interiorul sanului.
- Roseata pe epiderma sanului sau formarea unor adancituri, ori aspectul de "coaja de portocala".
Toate acestea sunt simptome care pot prevesti un cancer de san, desi de cele mai multe ori alarma este falsa. Riscul este insa prea mare pentru ca persoana care a identificat simptomele sa nu mearga urgent la medic. Se stie despre cancerul de san ca devine fatal daca este descoperit prea tarziu, dar se poate trata fara urmari si cu rezultate sigure, daca se actioneaza in faza incipienta.
Dincolo de medicamente sau terapii în spatele cărora există sute de ani de cercetare ştiinţifică, există un instrument foarte important de luptă împotriva cancerului: dieta.
Dr. Oz ne destăinuie secretul alimentelor care luptă împotriva cancerului de orice tip culoarea acestora. Culoarea este unul dintre cei mai buni indicatori ai alimentelor cele mai benefice.
Astfel, alimentele se împart în grupuri diferite de culori, grupuri cu proprietăţi ce vizează tipuri specifice de cancer. Iar atunci când consumaţi alimente ce se încadrează în toate categoriile, de fapt luptaţi pentru combaterea mai multor boli – prin nutrienţii şi vitaminele câştigate de corpul vostru.
Dr. Oz ne explică şi cum trebuie să le potrivim perfect în dieta zilnică:
Alimentele care, în funcţie de culori, previn cancerul
1. Alimentele roşii luptă împotriva cancerului pancreatic şi cancerului ovarian

rosii
În urma unui studiu, realizat pe 13.000 de persoane din California, s-a demonstrat că o jumătate de ceaşcă de tomate, de minim 5 ori pe săptămână, poate reduce riscul de cancer ovarian cu până la 60%.
Încearcaţi să mâncaţi o porţie ce conţine alimente roşii, cel puţin o dată pe zi.
2. Alimentele portocalii previn cancerul de stomac şi cancerul ovarian

Beta-carotenul, responsabil pentru culoarea portocalie din morcovi, dovleac, suc de fructe, cartofi dulci prezintă efecte anti-cancerigene, mai ales în cazul cancerului de stomac, prin regenerarea celulelor canceroase moarte.Cartofii dulci şi morcovii conţin, de asemenea, şi un compus organic numit acid cafeic care încetineşte progresul cancerului de sân şi cel ovarian.
3. Galben spune „NU!” cancerului esofagian şi celui de stomac


Citricele, cum ar fi lămâile, grapefruit, mandarine, papaya sunt bogate în vitamina C – un antioxidant puternic ce protejează organismul împotriva tuturor tipurilor de cancer, în special cancerul de stomac, cel care afectează gâtul, gura sau colonul.Aceste alimente sunt şi foarte bogate în flavonoide care inhibă creşterea celulelor tumorale şi, în plus, detoxifică organismul de substanţele dăunătoare.
Adaugă fructe galbene în dieta ta, cel puţin o dată pe zi.
4. Alege verde pentru a combate cancerul ovarian, de sân şi cancerul pulmonar

Există numeroase dovezi care atestă că legumele crucifere, precum varza, andivele, conopida, broccoli sunt asociate cu un risc mai scăzut de cancer la stomac, la sâni, ovarian sau pulmonar.
Legumele verzi sunt bogate în glucosinol şi vitamina K, ambele având o influenţă fără precedent asupra organismului. Vitamina K, mai exact, combate diabetul zaharat, ceea ce reduce implicit riscul de cancer pancreatic.Pentru a reduce riscul de cancer, mănâncă alimente verzi de cel puţin două ori pe zi.
5. Alimentele neutre (albe) combat cancerul de stomac, ovarian şi cel de colon


Ciuperci, usturoi, ceapă, arpagicul sunt legumele recunoscute pentru aportul remarcabil asupra imunităţii organismului.Alicina, compusul activ din usturoi, are efecte antimicrobiene şi antioxidante. Alicina este eliberată atunci când usturoiul este tocat, zdrobit, măcinat. Pentru a maximiza efectul, aşteptaţi aproximativ 10 minute înainte să gătiţi usturoiul.Ceapa conţine polifenoli şi flavonoide cu efecte anti-cancerigene pe linia celulelor ovariene.Iar ciupercile sunt bogate în vitamina D, ce poate proteja organismul de “boala fără vindecare”.Aşadar, includeţi câte puţin din fiecare culoare în viaţa voastră şi, practic, vă veţi proteja organismul în faţa cancerului. Cu singura condiţie ca stilul de viaţă să fie, în ansamblul lui, un stil sănătos şi echilibrat.Fără ţigări, fără alcool în exces, fără cantităţi mari de sucuri acidulate, reducând mâncarea tip fast-food şi alimentele bogate în sodiu.
Cu siguranta daca vom aborda un stil de viata corect..., noi cei care am trecut, sau vom trece prin aceste incercari putem invinge acest flagel nemilos.Numai de noi depinde cum ne alegem sa ne traim viata cu sau fara "cancer".Autoritatile nu vor impune nimanui un stil de viata sanatos ,normal,benefic..., ele se vor rezuma doar la statistici,la a da sau a nu da fodurile necesare functionarii sistemului si asa corupt din toate punctele de vedere si vor imbogatii companiile farmaceutice pe suferinta milioanelor de napastuiti.Daca ar interesa pe cineva de acest flagel...., ar introduce in rindul populatiei programele de prevenire si de educatie inca de la cel mai mic incident sau inca de la nasterea fiecaruia.
Noi suntem singurii aparatori ai valorilor sanatatii vietii noastre,numai ca trebuie sa fim educati sa o si facem!
Inchei cu:
-Fiecare clipa din viata mea este un bun prilej de sarbatoare,ma bucur din plin de faptul ca traiesc!

Un comentariu:

Vasile Dumitru spunea...

"Multumesc, Doamne, ca existam!"
Saptamana frumoasa iti doresc!