Fiecare are steaua sa!

18 ianuarie 2013

Tratament nou pentru cancerul la san!

Potrivit Daily Mail, medicii au implementat un nou tratament pentru cancerul la san, care presupune arderea celulelor canceroase in doar zece minute. Procedura foloseste unde de inalta frecventa pulsate la temperaturi de 70-90 grade Celsius. Studiile arata cum formatiunile canceroase sunt distruse in doar zece minute, dupa care pacienta se poate intoarce la activitatile cotidiene.
Denumita si Extirpare Selectiva prin Inalta Frecventa, tehnica se aplica doar cu anestezic local si a fost dezvoltata de specialistii suedezi de la Institutul Karolinska. Doctorul Karin Leifland, radiolog care a luat parte la cercetare spune ca aceasta tehnologie ar putea deveni o alternativa la chirurgia cancerului mamar in stadii incipiente.
Tehnici similare utilizand unde de inalta frecventa au mai fost folosite pana acum in tratarea cancerului de rinichi, de ficat sau de oase.

P.S.Pe cind si in Romania, aceste tehnici?!Dovada ca medicina se misca in sens benefic,insa cine monitorizeaza aceste cazuri...,daca dupa tehnica aplicata  nu au aparut complicatii sau daca metoda aplicata a dat randament?!
Inchei cu:
Fiecare clipa din viata mea este un bun prilej de sarbatoare,ma bucur din plin pentru faptul ca traiesc!

Niciun comentariu: