Fiecare are steaua sa!

12 ianuarie 2013

Starea de fericire,verificata stiintific!

  
Fericirea este un termen cat se poate de abstract, dar fiecare a gustat macar putin din ea, fiind scopul final al unui om.Ea si motivele ei variaza de la o persoana la alta, dar oricat de subiectiva ar fi, stiinta a descoperit cateva trasaturi generale, demonstrate, despre fericire, potrivit Business Insider:
Este mai bine sa dai decat sa primesti
Chiar daca primul impuls este acela de a-ti cumpara tie ceva, gandeste-te la sentimentul pe care il ai atunci cand ii oferi un cadou altei persoane. Un studiu efectuat pe 632 de persoane arata ca nivelul de fericire este mult mai ridicat atunci cand ii faci o surpriza cuiva, comparativ cu atunci cand achizitionezi un bun pentru tine.
Femeile sunt din ce in ce mai nefericite
S-a efectuat un studiu in urma caruia s-a constatat ca din 1970 pana acum, starea de fericire a femeilor a scazut considerabil, mai ales in raport cu cea a barbatilor. Desi ele au capatat drepturi si au devenit independente, asta nu le-a dat un tonus psihic mai bun, ci din contra.
Fericirea este contagioasa
La fel cum obezitatea este contagioasa, in sensul in care persoanele cu prieteni obezi sunt mai predispuse sa aiba aceeasi problema, si fericirea se ia de la cei din jur. Acelasi model se aplica si in cazul fumatului sau al singuratatii. Asadar, alege-ti cu grija prietenii, pentru ca te influenteaza mai mult decat ai fi crezut.
Cateodata, daca renunti la speranta esti mai fericit
Universitatea din Michigan a facut un test in acest sens, cercetatorii descoperind ca speranta are un rol important pentru fericire, dar cateodata ea face mai mult rau, caci tinde spre idealizare si dezamagirea este mare atunci cand lucrurile nu se intampla asa cum s-ar fi dorit. Atunci cand dorinta nu este exagerata, oamenii sunt mai linistiti cu ei insisi.
Competitia scade nivelul fericirii
Persoanele care sunt implicate in activitati competitive, cum ar fi sporturi sau proiecte pentru scoala sau serviciu, au un grad de fericire destul de scazut pe moment, din cauza stresului care le acapareaza. Totusi, satisfactia lor creste dupa terminarea proiectului, atunci cand se uita in urma si vad ce au realizat.
Depresia are avantajele ei
Persoanele aflate in depresie tind sa fie mai analitice, ceea ce poate duce la rezolvarea unor probleme esentiale in momente cheie. In plus, oamenii deprimati se descurca mai bine la rezolvarea problemelor de matematica.
Persoanele fericite sunt norocoase
Persoanele fericite au tendinta de a vedea partea buna din tot, astfel incat emana energie pozitiva. In plus, chiar ele se considera mai norocoase, vazand partea plina a paharului.
Persoanele casatorite sunt mai fericite
Persoanele aflate intr-o casnicie sau o relatie serioasa, de lunga durata, sunt mai fericite decat cele singure. Barbatii sunt mai putin fericiti decat femeile atunci cand se afla intr-o relatie deschisa. In plus, 40% mai multe femei decat barbati declara ca se afla intr-o asemenea relatie.
In plus, persoanele care nu vor sa divulge statutul relatiei lor sunt cu 50% mai nefericite decat cele care o fac.
Daca traiesti o viata in ritm alert esti mai fericit
Un studiu a relevat ca oamenii care locuiesc in regiuni unde ritmul de viata e foarte alert, precum Japonia, au o stare de bine mai accentuata decat cei care traiesc in alte tari unde viata curge mai lent. Din pacate, tot acesti oameni au si un risc mai mare de boli de inima.
Nostalgia te face mai putin singuratic
Nostalgia te scapa de sentimentul de singuratate, fiind o resursa psihologica ce ajuta mentalul sa faca fata perioadelor de tristete si apatie sociala.
Fa o experienta mai placuta intrerupand-o
Chiar daca iti place la nebunie sa faci un anumit lucru, 6 studii diferite arata ca cel mai bine este sa il intrerupi din cand in cand. Astfel nu te vei plictisi niciodata de el si experienta va parea mereu noua.
 

Niciun comentariu: