Fiecare are steaua sa!

8 ianuarie 2013

ICH4 testul care indica revenirea cancerului dupa mastectomie!

Testul ICH4 este cel mai nou test pentru femeile care sufera de cancer la san. ICH4, testul care costa circa 120 de lire (aprox. 660 lei) poate determina cu o precizie foarte mare daca tumoarea va reveni dupa ce a fost inlaturata chirurgical prin mastectomie, salvand astfel mii de femei de la calvarul chimioterapiei.
Potrivit Daily Mail, aproape jumatate din femeile diagnosticate anual in Marea Britanie cu cancer la san urmeaza procedura chimioterapiei dupa operatia de mastectomie, pentru a reduce la minim sansele de revenire a bolii. Insa oamenii de stiinta britanici considera ca noul test ar putea sa le scuteasca pe femeile diagnosticate de acest tratament dureros si care are multiple efecte secundare, prin identificarea cu acuratete a sanselor ca tumora sa se refaca.
Cercetatorii sunt de parere ca din cele 48.000 de femei diagnosticate anual, cel putin 4.000 – 5.000 ar putea sa scape de chimioterapie daca fac testul ICH4.
Chimioterapia dureaza si pana la sase luni si are efecte secundare numeroase, printre care starile de greata si ameteala, pierderea parului si o oboseala extrema. In unele cazuri, pacientele devin infertile. Medicii sunt cei care decid daca o pacienta trebuie sa faca si chimioterapie, in functie de marimea si caracteristicile tumorei. Insa, in circa un sfert dintre cazuri, este aproape imposibil sa se stabileasca daca tumora are un risc major sau minor de revenire.
Un studiu ale carui rezultate au fost publicate in Jurnalul Britanic despre Cancer, cercetatorii spitalului Royal Marsden din Londra au constatat ca jumatate dintre femeile care s-au suspus noului test prezentau un risc scazut de revenire al tumorei, ceea ce inseamna ca ele nu trebuie sa fie supuse chimioterapiei.
Acest studiu ar trebui sa ii intereseze  si autoritatile romane care se ocupa cu problemele oncologiei romanesti.Din experienta proprie pot sa afirm ca in sectiile de oncologie din tara, nu intereseaza pe nimeni la ce calvar sunt supuse cazurile care sunt diagnosticate  cu cancer si urmeaza tratamentul standard .Pe cind acest test ICH4 si in spitalele romanesti?! daca aude cineva ,poate sa intervina si sa asigure si cazurilor  din Romania accesul la acest test.Acest test costa mai putin decit calvarul la care sunt supuse cazurile diagnosticate si operate de cancer(am spus cazurile, fiindca sunt si barbati care sunt diagnosticati si operati de cancer mamar) Pina atunci noi cei loviti de aceasta maladie ...,asteptam vremuri mai bune!

3 comentarii:

Blogul lui Jeny spunea...

Langa mine in spital erau doamne operate de cancer la san ce faceau chimoterapie, ma refer la injectia aia roz, dupa care nu ai chef de nik. Si dupa care urmeaza sedintele de chimo.Durere si tristete. Din pacate oare pe cati din Rom. ar interesa acest test sa fie posibil? Nu au timp, de amaratii ce se ploconesc la usi.

MEG55 spunea...

Jeny,eu am facut si chimio si cobaltoterapie..,e groaznic!In luna martie, implinesc 4 ani de la operatie si multumesc universului, ca sunt intreaga si sunt convinsa ca nu mai am probleme,sper sa nu mai am asemenea provocari niciodata.Cred insa ca ar trebui sa-i intereseze pe guvernanti,fiindca aceasta maladie nu iarta pe nimeni.Zile senine sa ai in calea ta!

Anonim spunea...

meg55-miannadraguta.blogspot.com m-a surprins in mod placut. Foarte interesant! http://filme-online-hd.eu/ - filme online hd.