Fiecare are steaua sa!

12 decembrie 2012

Miercurea numarului 12(12.12.ora 12)
Astazi  miercuri  12 decembrie 2012 (12.12.12),numar ce  îi fascinează pe cercetători, matematicieni, numerologi, dar şi pe oamenii de rând. Toţi recunosc că numărul 12 este deosebit, iar “Paradigm Search” trece în revistă principalele motive.
Pentru început, este vorba despre divizibilitatea lui 12, care poate fi împărţit exact în jumătăţi, treimi, sferturi, şesimi şi doisprezecimi. Aceste proprietăţi fac ca numărul 12 să fie foarte folosit în ştiinţă (împărţirea orelor fiind cel mai elocvent exemplu), dar şi în societate.
Spre exemplu, ruleta este numerotată de la 0 la 36 tocmai pentru a permite ca tipurile de pariuri să fie cât mai variate (pariorii îşi pot pune banii pe câte un număr sau pe combinaţii de câte 2, 3, 4, 6, 12 sau 18). La fel, numărul de combinaţii posibile atunci când arunci două zaruri este tot 36.
Strămoşii din Egiptul Antic au împărţit calendarul în 12 luni, romanii l-au păstrat şi l-au împărţit, în funcţie de latitudine, în unu, două sau patru anotimpuri. Ziua are 24 de ore (12×2), iar fiecare oră are 60 de minute (12×5).
De asemenea, într-un cerc sunt 360 de grade, adică 12x10x3. Zodiacul este şi el împărţit în 12 zodii, iar apostolii lui Iisus Hristos sunt tot 12.
“Paradigm Search” scrie că, astazi  12.12. 2012, Soarele se va alinia cu centrul galaxiei, eveniment unic în ultimii 26.000 de ani.
Fanii astronomiei spun însă că este vorba despre un moment unic într-o viaţă de om: ziua în care soarele se va alinia cu centrul galaxiei. Iar numerologii consideră că numărul 12 este mai degrabă util decât nefast pentru omenire. Conform credinţelor feng-shui, ziua de azi ar trebui să fie una extrem de norocoasă şi asta pentru că de numărul 12 se leagă o groază de superstiţii. În primul rând, numărul este plin de mister in istorie, incluzând existenţa celor 12 apostoli din Evanghelii, a lunii a 12-a din 2012, ce semnifică sfârşitul calendarului mayaş şi a inventării calendarului cu 12 luni de către egipteni. Eu sunt acum aici si imi canalizez toata energia spre cristalul din interiorul planetei,voi fi in armonie cu tot ce ma inconjoara!

2 comentarii:

Vasile Dumitru spunea...

Interesant si frumos articol!

MEG55 spunea...

Multumesc!Daca astazi este sfirsitul unui calendar(ma refer la cel mayas)cu siguranta ca este si un nou inceput.Sa facem in asa fel ca acest inceput sa fie plin de iubire,dragoste,ginduri bune.Daca pornim cu bine de la inceput,totul in viata noastra va fi OK.Sa avem toate inceputurile si toate sfirsiturile numai cu bine si sanatate!