Fiecare are steaua sa!

29 decembrie 2012

Ce este fericirea sau nevoia de a fi fericit!


Una din nevoile noastre clare este nevoia de fericire. Noi cautam fericirea in trup, in ganduri ca o reflectare fireasca a fericirii sufletesti. Pe de alta parte,tot ceea ce are o persoana este suma obisnuintelor lui. De asemenea si tot ce nu are un om este tot suma obisnuintelor lui. Oamenii traiesc prost doar pentru ca e mai confortabil asa. Sa iesi din zona de confort inseamna sa iesi din zona obisnuintelor tale. Este important sa realizam ca fericirea nu este generata intotdeauna de confort de cele mai multe ori fericirea apare tocmai pentru ca iti permiti sa iesi din zona de confort.Fericirea este atunci cind esti multumit cu ceea ce ai realizat prin puterea mintii  a gindului si a muncii tale. Daca stai cu mina intinsa sau astepti ca cineva sa te intrebe "ce iti lipseste sau cum iti este" niciodata nu vei atinge fericirea!Nevoia de fericire pleaca din interiorul fiecaruia.
Destinul este un cuvant care poate fi impartit asa DES-TIN… adica ceea ce TIN cel mai DES, sa faci( ceea ce faci in mod uzual, repetat) isi pune amprenta peste ceea ce devii… sau cu alte cuvinte, defineste cine esti. Daca iti impui des obiceiul de a te uita la tv atunci mintea ta, imaginatia, creativitatea se vor atrofia. Daca iti impui des obiceiul de a face sport atunci corpul tau, cine esti, cum arati va reflecta acest lucru.
Multa lume ma intreaba daca exista destin, predestinare sau Liber Arbitru. Si raspunsul meu este acelasi de fiecare data… exista „SI-SI”. Avem PRE-destinarea ca sa devenim ceea ce facem in mod repetitiv tocmai pentru ca ni s-a lasat Liberul Arbitru de a alege ceea ce vrem sa facem in si cu viata noastra. Noi suntem ceea ce alegem sa fim dar in egala masura suntem si suma, cumulul cunostintelor si experientelor de viata a tuturor inaintasilor nostrii care este activa la nivel genetic.
Concluzia:
Este important sa ne provocam sa iesim cat mai des din zona de confort a obisnuintelor noastre. Sa iesim din confortul viziunii noastre asupra lumii, sa eliminam conformismul si rutina vietii noastre… sa iesim din Destin si sa ne manifestam Liberul Arbitru folosindu-ne mintea pentru a ne remodela si reinventa continuu obiceiurile reinventind astfel nu Destin ci Libertatea de a Fii.Niciun comentariu: