Fiecare are steaua sa!

15 noiembrie 2012

Primul loc din lume,TRANSFAGARASANUL..!

Transfagarasan-ul este cel mai apreciat traseu din lume, potrivit unui clasament efectuat de Carsroute.com in 2012.Clasamentul a fost efectuat tinandu-se cont de spectaculozitatea peisajelor, complexitatea traseului si nivelul de adrenalina la care este supus turistul in momentul in care se afla pe acel drum. Transfagarasan-ul a avut concurenti seriosi, printre care "Drumul mortii" din Bolivia, tunelul spectaculos Guoling din China si JebelHaffet din Emiratele Arabe. 
1.România-Transfagarasanul a fost construit initial ca ruta militara strategica de catre Nicolae Ceausescu între anii 1970 - 1974, iar inaugurarea sa oficiala a avut loc în data de 20 septembrie 1974. Transfagarasanul reprezinta 90 de km de curbe si viraje prin cele mai înalte sectiuni ale Muntilor Carpati si trece peste 830 podete, 2 viaducte, iar pentru constructia sa a fost necesara dislocarea a milioane de tone de roca. Unul din tronsoanele cele mai dificile ale Transfagarasanului este cuprins între Lacul Bâlea si Bâlea Cascada si se intinde pe o lungime de 13 km. Pâna si faimosii prezentatori ai emisiunii Top Gear au declarat ca Transfagarasanul este cel mai spectaculos drum din lume.


Restul clasamentului il vedeti pe:http://stiri.rol.ro/imagini-spectaculoase-cu-cele-mai-frumoase-sosele-din-lume-transfagarasan--pe-primul-loc-841373.html

Un comentariu:

Vasile Dumitru spunea...

Ca o concluzie, e pe primul loc la periculozitate! Aia da! Turistul e in cautare de frumos si facilitati "normale" (locuri de parcare, locuri de fumat, moteluri, benzinarii, etc.); Transfagarasanul asigura adrenalina, cu certitudine.