Fiecare are steaua sa!

5 octombrie 2012

Romania clevetitoare...!

Pilda zilei
"Intr-un sat, o batrana era rau clevetitoare. Stia asta. Intr-o zi, hotaraste sa mearga la preot sa-si marturiseasca pacatul.
- Parinte, ma omoara clevetirea asta, nu stiu ce sa ma fac, daca aud ceva despre cineva, fara a cerceta adevarul, ma reped sa infloresc si sa transmit mai departe astfel ca, nu dupa mult timp, afla tot satul… imi dai canon mare parinte?…
- Nu, femeie, nu-ti dau canon. Dar o sa te rog sa iei sacul acesta de scaieti si sa-i plantezi la tine in gradina.
- O, ce bine parinte!… asta-i usor de facut.
Peste un timp, parintele se intalneste cu batrana pe drum.
- Femeie, o sa te rog sa-mi aduci rodul sacului cu scaieti pe care ti l-am dat sa-l semeni in gradina.
- Aaa, pai nu pot parinte, ca sacul s-a transformat intr-o padure de scaieti, iar vantul a dus semintele si prin gradinile oamenilor si a ajuns si pe camp si ar insemna o munca peste puterile omenesti de-a aduna tot rodul sacului ce mi l-ai dat!
- Pai, vezi femeie? Asa este si cu clevetirea. Cineva spune o vorba care se rostogoleste, bulgarele se face tot mai mare, raneste multe suflete in drumul lui si nimeni niciodata nu-l mai poate opri. Fa bine dara, si nu mai asculta cuvintele clevetitoare ale "sufletelor murmurande" si nici tu insati sa nu mai scornesti ceva despre aproapele tau,sau despre cei cu care convetuiesti!" Sursa:crestinortodox
P.S.Cam asa se intimpla cu noi romanii.... !Toti clevetesc pe oriunde,in tara ,in strainatate pe la forurile care abia asteapta sa ne subjuge in orice mod.Daca fiecare ar vedea "mai mult birna din ochiul lui si mai putin paiul din ochiul altuia" cred ca in Romania chiar ar fi RAIUL PE PAMINT.


Va doresc numai bucurii si zimbete in viata voastra!

Niciun comentariu: