Fiecare are steaua sa!

6 septembrie 2012

Sanatatea si echitatia!
 Echitatia este destul de putin promovata in Romania, in ciuda faptului ca este un sport nobil si benefic pentru sanatate. Fie ca este vorba despre tonusul muscular pe care-l capeti, fie ca este vorba despre increderea in propriile forte, calaria te ajuta foarte mult.
Care sunt beneficiile pe care le aduce echitatia asupra sanatatii?
In primul rand tonusul pentru organism. Poate ca din afara nu-ti dai seama, dar se depune un efort considerabil. Mai mult decat atat, faptul ca interactionezi tot timpul cu animalul, iti da incredere in tine si, pe masura ce avansezi si incepi sa cunosti comenzile, calul iti raspunde pe masura si atunci vin satisfactiile.
Toata lumea crede ca este un sport scump. Cat costa de fapt un curs de echitatie?
Pentru o persoana care vrea pur si simplu sa cunoasca echitatie, exista lectii cu instructor. Orele se desfasoara conform programului  de activitate, de marti pana duminica, intre 10 si 18. O lectie costa 50 de lei pentru un adult si 45 de lei pentru un copil. Exista si variante de abonament, de exemplu pentru 10 sedinte primesti una gratuita.
Ca si echipament, de ce avem nevoie pentru a incepe cursurile de echitatie?
In prima faza nu ai nevoie de un echipament special. Nu poti veni pe tocuri, trebuie sa ai niste pantaloni lungi. O pereche de ghete, o toca, niste manusi... cam acesta este echipamentul pentru cele citeva ore de curs.
Baza Hipica "VIRGIL BARBUCEANU" - Piatra Neamt
Amplasată în Piatra Neamţ, în zona denumita "Peste Vale" alcătuieşte, împreuna cu Mixmusic Land, un minunat complex sportiv, turistic şi de agreement. La baza hipica "Col. Virgil Barbuceanu" puteti practica calaria de agrement, pe traseele puse la dipozitie de personalul bazei, care va va indruma spre o plimbare cu trasura sau, daca stati mai mult in zona, puteti lua si cursuri de calarie, iar pentru copii mai mici este disponibil un ponei. Grajdurile bazei hipice adapostesc 30 de cai, dintre care trei (din rasa Lipitan) sunt folositi pentru mersul cu trasura. Baza il gazduieste si pe Violet, fosta glorie olimpica de la Olimpiada de la Moscova. Calul, pursange englez, in varsta de 25 de ani, a fost calarit de toti cei care acum sunt mari campioni la echitatie.
Urmeaza-ti visul si el se va realiza!

5 comentarii:

Vasile Dumitru spunea...

nu comentez pentru ca "sunt in tema", ma intreb doar: taranul si calul sunt nedespartiti; o fi taranul sanatos si fericit?

Ică Şt. O. Victor spunea...

LA MULTI ANI, MARIA!

gabriella spunea...

La multi ani Maria,multa sanatate,noroc si feicire.!

MEG55 spunea...

Multumesc mult pentru urari! De sfinta Marie Mica, am fost la Manastirea SECU si SIHLA SECULUI a fost o atmosfera si o traire extraordinara!Vremea a fost incintataoare si pentru ca am fost o echipa de 18 persoane...., a fost o experienta inedita si greu de uitat.
Va doresc si voua celor ce imi trimite-ti urari sa aveti parte de expierente inedite si frumoase in viata voastra.

MEG55 spunea...

D-lui Vasile Dumitru ii pot spune doar atit.Taranul(unii din tarani,ca nu mai sunt tarani autentici si nu mai au toti cai,deci nu sunt chiar nedespartiti nu folosesc caii pentru echitatie,ei ii folosesc pentru munca cimpului si pentru carausie.Nu ,nu este taranul sanatos si fericit fiindca nu traieste pentru asa ceva,el traieste acum doar din ajutoare sociale si din mila domnului.Daca mila domnului nu mai este...., fiindca domnul sau omul au facut ca totul sa fie cu susul in jos.E seceta si taranul nu mai poate face nimic,au furat tot ce se putea din sistemele de irigatii si acum...,doar mila domnului mai poate interveni si uite ca nu intervine! Aici cu privire la "Sanatatea si echitatia" e o intreaga filozofie pe care nu pot acum sa o descriu.Va doresc o zi deosebita!