Fiecare are steaua sa!

31 august 2012

LUNA ALBASTRA!

 
Astazi...., 31 august 2012, vom avea posibilitatea să asistăm la o lună albastră. Luna va atinge marimea maximă, ultima lună plină fiind înregistratată pe data de 1 august.
Sintagma "Lună albastră" este utilizată pentru descrierea fenomenului caracterizat de faptul că Luna plină apare de două ori în aceeaşi lună calendaristică. Denumirea provine de la rezultatul unei erori care i se datorează astronomului James Hu Pruitt, care a folosit termenul de “Lună albastră” într-un articolul publicat în anul 1946 de revista “Sky&Telescope”.Publicaţia a recunoscut greşeala în 1999, iar astăzi este folosită definiţia de lună plină.Fenomenul apariţiei de două ori a lunii pline într-o singură lună calendaristică va mai fi înregistrat în anul 2015, pe 1 şi pe 31 iulie, potrivit Daily Mail. Ultima lună albastră s-a petrecut in luna martie a anului 2010.

Sper ca urmatoarea luna "ALBASTRA" ,sa ne gaseasca intr-o situatie mai buna, atit pe plan spiritual,afectiv si social.

Luna oare stie ca omenirea este pe cale sa se distruga?!Stie Luna cite framintari ,dezamagiri,neimpliniri,necazuri ,suporta  omul pe  pamint?!.Luna are rolul ei si poate este mai bine sa nu stie cit de rele sunt fiintele umane,cita ura si inversunare string in  jurul lor.Doar la "LUNA ALBASTRRA" sa ne iubim un pic si vom cistriga ceva imens pentru omenire!

Un comentariu:

Ryanna spunea...

Luna ştie...ştie tot,ptr.că dictează tot..în funcţie de poziţia sa şi starea fiecărui pământean se schimbă..din pct.de vedere astrologic..astronomic,nu mă hazardez să afirm,dar citeam pe undeva într-un material f.documentat cum că se pare că dacă destinul ni-l mai corijăm singuri,soarta niciodată ptr.că este decisă de către cei de pe Lună,care se pare că ar convieţui pe acolo..nu e poveste,ci studii ştiinţifice cu privire la existenţa unor entităţi[dovadă nici o aselenizare pe acest astru de la vrmea când americanii au ajuns prima dată pe Lună],iar unii mari literaţi au făcut şi ei speculaţii pe acestă temă prin scrierile lor..zici că a doua "lună albastră"va fi în 2015..având în vedere că atunci sigur Băsescu nu va mai fi la putere,se pot trage nişte concluzii a felului în care ne vom găsi:)..
un weekend minunat!