Fiecare are steaua sa!

20 august 2012

Fructele de soc.


Fructele de soc sînt cunoscute ca remediu de prima mînă în curele de slăbire şi de dezintoxicare rapida a organismului. Mai mult, preparatele din fructe de soc sînt un puternic concurent al medicamentelor antivirale, ajutînd la vindecarea majorităţii bolilor degenerative, la prevenirea bolii canceroase, la combaterea tumorilor benigne, prelungind tinereţea biologică.
Substanţele conţinute de fructele de soc blochează infectarea celulelor sănătoase de către virusurile gripale şi, ca atare, stopează boala, atît în fazele incipiente, cît şi în cele avansate. Bolnavii de gripă vor lua, pe parcursul unei zile, 2-4 linguri de tinctură diluată în apă, timp de 7-10 zile la rînd. Vindecarea se va face mult mai rapid.
Tinctura se obţine prin amestecarea sucului proaspăt din fructe de soc cu alcool alimentar. Într-o sticlă, se pun un pahar de suc din fructe de soc şi un pahar de alcool alimentar, după care se agită bine amestecul pentru omogenizare. Tinctura se pune la păstrare în sticla bine închisă, la loc întunecos şi rece. Se iau 1-4 linguri/zi, ca remediu în curele de slăbire, ca detoxifiant în bolile cronice şi degenerative, pentru sporirea imunităţii.
Pulberea din fructe de soc (boabe uscate şi măcinate fin cu rîşniţa de cafea) este recomandată în tratarea avitaminozelor. Se iau 3-4 linguriţe de pulbere pe zi, pe stomacul gol.
Pentru combaterea constipaţiei şi tratamentul constipaţiei cronice, se iau dimineaţa, pe nemîncate, 1-3 linguri de tinctură într-o cană cu apă. Tratamentul se face vreme de 4 săptămîni la rînd şi se poate relua, la nevoie, după o pauză de 5-7 zile.
O cură de 30 de zile cu tinctură din fructe de soc, cîte 2 linguri/zi, are efecte surprinzător de puternice în tratarea tumorilor maligne, prin activarea sistemului imunitar.
Cînd apar primele simptome ale unei erupţii herpetice, se ia cîte o lingură de tinctură diluată în puţină apă, cîte 3-4 doze/zi. Se menţine tratamentul timp de o săptămînă. Fructele de soc conţin anumite principii active care anihilează mecanismul enzimatic prin care virusurile pătrund în celulele sănătoase, stopînd astfel boala ori grăbind vindecarea.
Tinctura şi sucul din fructe de soc sînt contraindicate în cazurile de diaree acută şi cronică. A se evita depăşirea unui consum zilnic de 200 g fructe.

MARMELADA DIN FRUCTE DE SOC
INGREDIENTE:
- 1 kg boabe de soc
- 1 kg zahar cu jeleu pt. Marmelade sau (2:1 Dr.Oetker)
- 1 lamiie-sucul si coaja rasa
- 4 lingurite lichior de mure,coacaze etc.
MOD PREPARARE:
Boabele de soc se aleg, se,spala si se pun la scurs.Dupa aceea se amesteca cu zaharul,sucul si coaja de lamiie si se pun pt. 4 min la fiert in clocote.
Se adaoga lichiorul si se umple borcalele cu capac in prealabil pregatite.Borcanele se lasa pe capac la racit (adica cu susul in jos) cca. 5 min. Totul este gata.
Boabele de soc se pot fierbe dupa spalare cu 50ml. apa, dupa care se dau prin sita,se cintaresc si se amesteca cu zaharul necesar cantitatii si se pun la fiert precum scrie mai sus.


Imagine Atasata
P.S.Sa ne imunizam organismul cu fructele verii,acum sunt la indemina oricui!

2 comentarii:

Ryanna spunea...

este f.interesant ceea ce spui,dar poate ştii dacă mai sunt la vremea acestea fructe de soc..eu parcă nu am mai văzut..

MEG55 spunea...

Ryanna,fructele de soc se gasesc acum in toate pietele taranesti.Este timpul lor.Daca ai posibilitate sa mergi intr-o padure mai mare,gasesti sigur si poti culege tu.Eu am cumparat de la o matusica, erau pe inflorescenta lor.Acasa le-am curatat le-am spalat si am facut dulceata si marmelada.Sunt rezonabile la pret-3 lei kg.Sa ai bafta sa gasesti fructe se soc!