Fiecare are steaua sa!

6 iulie 2012

Mituri si realitati despre....,CASATORIE !


Multe dintre miturile despre casatorie, pe care le-ai vazut la televizor sau despre care ai citit in cartile de povesti ale copilariei, pot face din tine femeia care viseaza sa-l intalneasca pe Fat-Frumos, sa simta fiorul dragostei precum Cenusareasa si sa traiesca fericita pana la adanci batraneti, fara nicio problema, alaturi de printul ei. Unele dintre acestea sunt adevarate, dar nu este cazul sa dai cu piciorul tuturor barbatilor care vor sa fie cu tine, fara sa le dai o sansa, doar pentru ca vrei sa apara ACELA....., intr-o trasura trasa de cai albi.
Toate aceste mituri te pot face sa crezi ca intr-o casatorie nu exista probleme, ca viata in doi este mereu frumoasa, ca toate dorintele tale pot fi spuse sotului (fara nicio exceptie), ca a avea copii inseamna numai bucurie, ca institutia casatoriei va rezolva toate problemele tale si astfel vei fi pentru vecie fericita.

1. Mit: Odata cu casatoria, singuratatea va lua sfarsit pentru totdeauna.
Realitate: Multi dintre cei casatoriti sunt in continuare foarte singuri (joburi solicitante, deplasari dese si pe termen lung, etc).
2. Mit: O persoana casatorita este o fiinta completa, implinita.
Realitate: Te completezi in cateva privinte, dar asta nu inseamna ca este totul rezolvat.
3. Mit: Toti trebuie sa ne casatorim mai devreme sau mai tarziu.
Realitate: Exista foarte multe persoane necasatorite care sunt foarte fericite, si-au gasit implinirea in altceva decat intr-un mariaj.
4. Mit: Doar cei care nu se iubesc pot fi infideli; viata in doi inseamna monogamie.
Realitate: Infidelitatea este omniprezenta in secolul in care traim si nu se intampla doar celor care nu au sentimente unul pentru celalat. Multi cred ca monogamia este depasita.
5. Mit: Romantismul nu va disparea niciodata la un cuplu reusit.
Realitate: Aproape toate relatiile au momente bune si momente mai putin bune. Problemele de zi cu zi si obisnuinta, care apare la un cuplu casatorit, conduc spre diminuarea vizibila a romantismului.
6. Mit: Casatoria te face fericit/a.
Realitate: Nu te poti astepta ca sotul/sotia tau/ta, sa fie cel/cea care sa te faca mereu fericit/a. Adevarata fericire trebuie sa vina de la tine, de la realizarile tale. Casatoria poate fi principala ta sursa de fericire, dar nu singura.
7. Mit: Nu pot exista probleme grave daca va iubiti reciproc.
Realitate: O casatorie reusita nu ia nastere pur si simplu. Necesita timp, incredere si multa munca.
8. Mit: Sotul trebuie sa-ti cunoasca nevoile si gandurile fara sa i le mai spui.
Realitate: Doar pentru ca sunteti casatoriti nu inseamna ca trebuie sa-ti citeasca gandurile si sa-ti analizeze fiecare miscare. Comunicarea este foarte importanta intr-o casatorie.
9. Mit: Certurile inseamna lipsa de dragoste.
Realitate: Conflictul apare in orice casnicie.
NU dori ca intotdeauna sa ai doar tu dreptate si numai el sa-si ceara iertare la finalul unei discutii, cauta...., sa fiti egali. Aceasta este cea mai buna atitudine pe care o poti avea.
Pentru a nu-ti afecta casatoria, incearca mai bine sa-l cunosti pe cel de langa tine, sa-l accepti asa cum este si sa nu-l compari mereu cu protagonistii din filmele siropoase de dragoste.

P.S.Casatoria are nevoie de dragoste, intelegere, toleranta, comunicare, asteptari realiste de la partenerul tau si o doza mare de simt al umorului, pentru a avea succesul dorit.

Asa nuuuuuuuuuu.......!Asa daaaaaaaa....!

Inchei cu-Traiesc....,in realitatea zilei de astazi!


2 comentarii:

De vorba cu mine... spunea...

"Niciun comentariu..."

MEG55 spunea...

Multumesc!Adica...,esti neutru?!Ori nu am prezentat realitatea!Poate ca ai macar completari!Eu am dorit sa expun citeva din expierentele mele in ale casniciei(trecute de 35 de ani), pentru ca cei tineri..., sa se inspire din ele.