Fiecare are steaua sa!

2 iulie 2012

Cancerul indepartat sau vindecat printr-o viata sociala activa!


Un studiu recent legat de efectele unei vieti sociale active a aratat ca prietenii, iesirile in oras, jocurile sau relaxarea in mijlocul celor apropiati ajuta la prevenirea cancerului si reprezinta un instrument important in lupta impotriva acestei boli.Chiar daca ne nastem singuri si murim singuri, omul nu este, prin natura sa, un mamifer singuratic. Atunci cand suntem in "turma" ne simtim bine, suntem in siguranta, avem ocazia de a ne afirma si stim ca suntem iubiti si apreciati.Rezultatele uimitoare ale acestui experiment i-au indreptatit pe cercetatori sa spere ca stimularea vietii sociale a pacientilor ar putea juca un rol serios in procesul de recuperare.
Geneticienii implicati in acest studiu insista asupra rolului important pe care legaturile sociale il joaca nu numai asupra starii psihice, dar si asupra sanatatii fizice a organismului.
"Ceea ce am demonstrat noi este ca nu poti aborda o problema grava precum cancerul, in izolare. Pentru prea mult timp, doctorii s-au orientat catre caile "batatorite" ale medicinei - operatii chirurgicale, chimioterapie, radioterapie - in vreme ce partea psihologica si afectiva legata de stilul pacientilor de viata a fost neglijata", sustine Dr. Matthew During, cercetator in domeniul geneticii si autorul acestui studiu.
Scopul principal nu este insa acela de a evita stresul, ci acela de a avea o viata sociala intensa, combinata cu activitatea fizica medie.
Chimioterapie, radioterapie, dieta, medicamentatie…fereste-te de acest cerc vicios, pastrandu-ti prietenii si familia langa tine. O viata sociala bogata poate fi arma perfecta in lupta cu cancerul.
Sau cel putin asta spun testele in laborator, efectuate pe soareci bolnavi. Rezultatele experimentelor au aratat ca dupa o perioada in care s-au aflat in contact cu mai multi semeni decat de obicei, tumorile au intrat in recesiune sau chiar au disparut complet.Experimentul a fost efectuat pe soarecii de laborator,rezultatele au fost urmatoarele:In mod normal, soarecii sunt tinuti in custi, in numar de cate cinci. Acolo primesc cata hrana au nevoie si au amenajate chiar si locuri de joaca. Dupa ce soarecii bolnavi au fost mutati in custi populate de cate 20 de exemplare, unde spatiul de joaca era mai mare, starea de sanatate a acestora s-a imbunatit considerabil. Masa tumorilor s-a micsorat in proportie de 77%, iar volumul cu 43%.
20 dintre soarecii bolnavi au inregistrat o regresie totala a bolii, dupa numai trei saptamani petrecute in "comunitate". Astfel de imbunatatiri nu au fost observate in cazul animalelor care "exerseaza" mai mult, prin urmare, miscarea fizica, singura, nu este o solutie.
Se pare ca cele mai bune rezultate in lupta impotriva acestei boli crunte sunt date de un cumul de activitati:
•o viata sociala cat mai activa;
•sustinerea si afectiunea celor apropiati;
•exercitiul fizic;
•reducerea nivelului de stres;
Inchei cu-Traiesc....,in realitatea zilei de astazi!

Niciun comentariu: