Fiecare are steaua sa!

20 iunie 2012

Miercurea fara cuvinte(caisele...!)

http://admin.ziarulring.com/images/upload/cocktail/caisele-distrug-celulele-canceroase-434x326.jpg
Am selectat citeva poze cu soiurile de caise cultivate in tara.Nu am sa dau cursuri pomicole, ci am sa aduc la cunostinta citeva din proprietatile terapeutice ale caisei,bineinteles....,decoperite de specialisti!
Caisele nu au doar un gust delicios, ci şi reale proprietăţi terapeutice. Caisele ajută la combaterea anemiei, distrug celulele canceroase şi menţin frumuseţea tenului. Mai mult, un singur fruct asigură organismului 50% din necesarul de provitamina A.

Sucul natural de caise ajută la scăderea febrei şi la vindecarea unor boli de piele sau arsuri la nivelul epidermei. De asemenea, prin vitaminele şi mineralele pe care le conţin, caisele sunt un tonifiant folosit şi în tratarea anumitor afecţiuni.
Combat anemia şi alungă depresia
”Bogate în fier, caisele sunt recomandate anemicilor deoarece cresc nivelul hemoglobinei A. De asemenea, ele reglează apetitul şi alungă depresia. În plus, celuloza şi peptina conţinute tratează constipaţia. Caisele conţin şi beta-caroten, o substanţă ce menţine sănătatea ochilor, întreţine memoria şi previne apariţia unor tipuri de cancer, în special cel de piele. Şi bebeluşii au voie să mănânce caise de la vârsta de opt luni”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.
Sâmburii conţin vitamina B17
Caisele conţin vitamina B17, numită amigdalina, cu un rol important în lupta anticancer. Practic, distruge celulele canceroase. Sâmburii de caisă conţin această vitamină ce a fost descoperită în anul 1950 de biochimistul Ernest Krebs. Conform studiilor dr. Krebs, consumul zilnic a 10 sâmburi de caise previne apariţia cancerului.
Cură de tratament încă din Antichitate

Amigdalina e cunoscută de mii de ani în China, Egipt, Grecia şi Roma Antică, fiind extrasă din migdalele amare (de unde vine şi denumirea). Un papirus egiptean, vechi de peste 5.000 de ani, menţionează utilizarea "aqua amigdalorum" în tratamentul unor tumori ale pielii, iar unele triburi de indieni (Navajo, Karakorum etc.) consumă frecvent băuturi preparate din sâmburi de fructe bogate în amigdalină, în rândul acestora neînregistrându-se niciun caz de cancer.
P.S. astazi insa nimeni nu mai aminteste de amigdalina......,ne ortravesc corpul si sufletul cu medicamentele de sinteza.Eu personal consum foarte multe caise in perioada cit ele sunt proaspete,simburii ii string si maninc aproape in fiecare zi cite 8-10 buc. miezuri  de simbure de caisa si imi merge foarte bine!
Inchei cu-Traiesc...., in realitatea zilei de astazi!4 comentarii:

De vorba cu mine... spunea...

Mmm, frumoase caise!
erau cele mai asteptate fructe ale copilariei!

Ryanna spunea...

aoleu,îmi lasă gura apă!..sunt moartă după caise, citrice şi alte fructe ceva mai acre..şi se mai spune despre unele persoane că-s acre..şi eu mă recunosc acră uneori..dar vezi tu,sunt bune şi acriturile,au f.f.multă vitamina C..şi la caniculă au darul de a te răcori...
hai că am vorbit şi eu chiar la miercurea fără cuvinte:)

MEG55 spunea...

De vorba cu mine...., sigur toti copii si adultii cred ca prefera aceste fructe minunate!

MEG55 spunea...

Ryanna,cel putin trei saptamini de aici incolo ai la dispozitie aceste minunate fructe.Pofta sa-ti fie satisfacuta si beneficiile inmiite.Adevarat e foarte cald, dar asa este vara.Cei crescuti la tara isi mai aduc aminte de aceste luni de foc iunie-iulie-august, dar mai ales de vremea secerisului....,vai ce calduri erau! Atunci...,demult,foarte demult nu mai anunta nimeni "canicula" si toate mergeau aproape struna.Sa avem sanatate si asa le vom trece pe toate!