Fiecare are steaua sa!

8 iunie 2012

Increderea..!

Un om calatorea pe un drum de tara, impreuna cu sotia sa. Obositi de atata mers si vazand ca ii prinde noaptea pe drum, cei doi calatori au vrut sa traga la un han. Dar hangiul, om rau, a refuzat sa-i primeasca, spunandu-le ca nu mai are camere libere. Nevasta omului s-a aratat nemultumita.
- Ei, lasa, femeie - a incercat sa o linisteasca omul - lasa, ca stie Dumnezeu ce e mai bine!
- Mai, omule - zise atunci femeia sa - da' ce poate fi bine cand - uite! - nu avem unde sta peste noapte ?!
In sfarsit, au plecat mai departe si, spre bucuria lor, au intalnit un taran, om sarac, dar bun la suflet. Vazand ca i-a prins noaptea pe drum, taranul i-a primit cu drag in casuta lui.
Dar a doua zi dimineata, cand au vrut sa plece mai departe, taranul le-a dat o veste uluitoare celor doi calatori: peste noapte, hanul fusese atacat de hoti, care ii jefuisera pe toti calatorii.
- Vezi, i-a mai spus omul femeii - trebuie sa avem incredere in felul in care Dumnezeu le randuieste pe toate. Tii minte ce ti-am spus aseara ? "Lasa, stie Dumnezeu ce e mai bine."
"Fara nici o indoiala ca Dumnezeu randuieste faptele noastre mai bine decat am putea-o face noi insine."Inchei cu-Traiesc...,in actualitatea zilei de astazi!

2 comentarii:

Ryanna spunea...

eh,aşa era pe vremuri..acum dacă nu ai un ban la tine,nu prea mai ai şanse să dai de oameni buni,fie ei bogaţi,fie săraci...
"noroc"totuşi de ghene , canale şi ceva azile că spitalele s-au desfiinţat,iar restul sunt preocupaţi de marea criză economică..
în ce lume trăim!

De vorba cu mine... spunea...

frumos...

ideea "intalnirii" ne tine in viata si niciodata nu gandim la ultima, desi aceea e singura certa!