Fiecare are steaua sa!

26 mai 2012

Se intimpla in Romania...!

Tratată de CANCER, fără să fie bolnavă! Un laborator i-a încurcat analizele.

Neglijenţa unor doctori i-a furat unei femei un an din viaţă. Cineva i-a încurcat în laborator probele. Femeia a aflat că are cancer în stadiu 3. A urmat un tratament dur, cu citostatice timp de 6 luni, până când un doctor a descoperit că probele nu sunt toate ale ei.
O greşeală aparent banală a unei asistente sau doctoriţe a schimbat destinul unei femei lovite oricum crunt de sistemul medical din România, potrivit România TV.
Adina a repetat testele şi la o clinică privată, dar cum probele pe care le a prezentat au fost date de la Spitalul "Sfântul Ioan", rezultatul a fost acelaşi: CANCER. A început tratamentul cu citostatice şi au urmat ŞASE luni de calvar şi pentru ea şi pentru familia ei. Mai ales că şi fiica ei a murit în urmă cu cinci ani.
"Şase luni am luat aceste citostatice şi efectele au fost groaznice. Îţi cade părul, ai greţuri, nu te mai simţi om. Citostaticele te dezumanizează total", povesteşte Adina.
A aflat că nu are cancer după un test ADN, s-a adeverit că probele de la analize nu-i aparţineau. "De la IML mi-au spus că boala era într-un stadiu avansat şi că cine avea acel diagnostic nu avea cum să supravieţuiască fără tratament", mai spue Adina.
Procuratura deschide anchetă. Colegiul medicilor la fel. Sideraţi, medicii de la "Mina Minovici" trimit hârtie oficială către Colegiul Medicilor în care spun clar că este vorba de o eroare medicală fără precedent. De doi ani, Colegiul Medicilor nu a dat niciun răspuns.
Statul a cheltuit cu tratamentul Adinei sute de milioane de lei, în timp ce efectul citostaticlor a fost devastator pentru un trup sănătos.
Femeia ale cărei probe au fost încurcate, declarată sănătoasă după rezultatul biopsiei, a murit între timp, pentru ca n-a aflat niciodată că e bolnava.
Sursa:RTV.
P.S.Da,se intimpla daca nu ai prezenta de spirit sa verifici toate datele.Am avut si eu parte de o experienta asemantoare,insa cind am vazut rezultatele, ca erau mai proaste decit stiam eu ca trebuie sa fie........,am verificat toate datele(CNP,ziua si ora recoltarii analizelor,etc.) Am repetat analizele la doua laboratoare diferite  si am demonstrat eroarea. Ma intreb insa cu mare consternare.....,timp de sase luni ...., nu a sesizat nimeni  diferenta  dintre rezultatele analizelor facute inainte de a se administra citostaticele?! De ce intreb?! Fiindca de fiecare data inainte de a se administra citostaticele, se recolteaza analizele necesare in vederea cunoasterii stadiului bolii si a  administrarii medicamentelor puse in perfuzie(exclus ca analizele sa fie de fiecare data aceleasi sau mai proaste). Doamne..., fereste-ne de erorile umane si in general de toate erorile!Inchei cu-Traiesc in realitatea zilei de astazi!

Niciun comentariu: