Fiecare are steaua sa!

30 mai 2012

Plaje colorate..!(Miercurea fara cuvinte)


Plaja Cabot, situata langa Malpeque, pe tarmul nordic al Insulei Printului Edward (Canada),are nisipul rosiatic

Plaja cu nisip rosiatic, a fost facuta si in Santorini, Grecia, in 4 octombrie 2004.

Lacul Qinghai, situat in provincia Qinghai, pe platoul de nord-vest al Chinei, are o mica insula cu nisip portocaliu.
Plaja Monkey de pe insula Tioman, Malaezia, ofera o suprafata intinsa cu un nisip incantator de fin, de culoarea piersicii.Nisipul de un verde-maslina poate fi vazut pe plaja Papakolea, situata langa Marea Insula a Hawaii-ului. Culoarea vine de la mici pietre vulcanice verzi care isi au originea in stancile de lava ce inconjoara micul golf. Micile pietre au fost macinate de vant si ploi, ajungand astfel in nisipul fin de pe tarm.Plaja care se vede in fotografie are un nisip inchis la culoare, iar rasaritul face ca nuanta apei sa se reflecte pe acesta, facandu-l de un albastru-marin.
Nisipul are nuanta de liliachiu de la particulele de granat de magneziu care coboara de pe dealurile din spatele plajei. Plaja a Pfeiffer in Big Sur, California.Nisipurile de un grena deschis ale plajei Coldbackie sunt situate pe insulele Rabbit. Este vorba de trei mici insule, nelocuite, din zona coastei de nord a Scotiei (Sutherland).


Plaja Siesta din Florida este cunoscuta ca avand cel mai alb nisip din lume. In plus, plaja este atat de pitoreasca incat a fost clasata pe locul intai in topul pe anul acesta al celor mai bune plaje din Statele Unite ale Americii.Nisipul din imagine, de un gri inchis, poate fi gasit pe plaja Shelter Cove din Humboldt County, California. Culoarea unica a acestuia vine de la stancile din sist situate in apropiere.
Plaja Punaluu este faimoasa pentru nisipul de un negru-carbune. Se afla pe Marea Insula a Hawaii-ului, iar nuanta inedita vine de la particule create de lava care candva a curs in ocean, racindu-se la impactul cu apa. Nisipul este atat de special incat este ilegal sa iei vreun graunte de pe plaja.

Este bine sa cunoastem aceste plaje, acum cind sezonul de plaja este foarte aproape!Eu nu am voie sa fac plaja,ma bucur numai la vederea unei plaje colorate si ma visez acolo!Va doresc , daca aveti ocazia sa petreceti clipe minunate pe o astfel de plaja,sa va amintiti  de unde vine culoarea nisipului.
Inchei cu-Traiesc....,in realitatea zilei de astazi!

4 comentarii:

*ELENA* spunea...

Bună MEG!
Foarte frumoase pozele!
Nu am știut că există atâtea
feluri de nisip!
O zi minunată îți doresc!
Cu mare drag te îmbrățișez!

Solidaster spunea...

Toate sunt frumoase,speciale.Acum e mai greu sa ma decid.dar mi-ar place ca mãcar o datã sã merg pe plaja din Florida,cu nisipul ei alb si apa de un albastru-verde deschis.
Nici sotul meu nu poate sta la soare,dar luãm umbrele si prosoape cu noi si asa petrecem o dupã amiazã pe malul Atlanticului.O zi frumoasã si multi pupici.

MEG55 spunea...

Elena,multumesc de vizita!Ce minunat ar fi ca toti sa putem ajunge pe aceste plaje de vis!

MEG55 spunea...

Solidaster,multumesc de trecere!Va doresc ca visul sa se implineasca si sa ajungeti acolo unde o sa va simtiti minunat,indiferent de culoarea nisipului sunt sigura ca o iesire speciala va fi benefica.Va imbratisez cu sufletul!