Fiecare are steaua sa!

4 aprilie 2012

Umilele mele sfaturi pentru soacre si nurori!

Sfaturi pentru soacre:
1. Nu-ti privi nora ca pe o femeie, ci ca pe un prieten al fiului tau ori ca pe o posibila  fiiica a ta.
2.Ea va  juca rolul de mama pentru el atunci cand tu nu vei mai fi aproape. Spatiul tau nu poate fi invadat, cucerit de nora, chiar daca ea si-ar dori acest lucru. In plus, ea nu este niciodata cea care incearca sa ceara mai mult decat ii ofera fiul tau.
3. Evita sa arati ostilitate nurorii prin cuvinte ori atitudine. Ea este foarte sensibila la orice element agresiv din partea soacrei. Odata agresata ea, in familia lor va aparea un lant de discordii si dispute ce poate duce chiar la infern, ceea ce nu doresti pentru fiul tau.
4. Poarta-te cu nora cat se poate de apropiat si prietenesc, fara a te impune nici ca mama, nici ca prietena. N-o vei putea supune prin etalarea clara a incercarii de a o supune, caci astfel nu faci decat sa o antrenezi intr-o disputa pentru dominanta ori sa o umilesti. Umilinta va declansa agresivitatea fata de fiul tau si fata de oricine din familia ta, asimilati soacrei stapane .
5. Fa in asa fel incat sa o atragi pe nora in a-ti comunica tie direct, liber, oricare problema, ca si cand ai fi mama ei. Povesteste-i secrete din viata ta pentru a-i capata increderea.
 6. Evita intrebarile intime si indiscretiile , pe care aproape oricare nora le considera inconstient drept o violare a intimitatii personale.
7. Asimileaz-o pe nora cu fiul tau, imaginandu-ti ca sunt una si aceeasi persoana.
8. Evita sa devii cicalitoare repetandu-i anumite conceptii ale tale.
9. Nu ridica tonul in discutii, indiferent de genul lor.
10. Daca esti mama de fata, incearca sa lasi la o parte oricare sentiment de nemultumire, gandindu-te ca alesul este o dorinta a fiicei tale. Ea nu are soarta pecetluita de el. Viata va decide daca sunt potriviti, iar ea are dreptul de a-si croi viitorul. Daca este impiedicata sa-si iubeasca sotul, intreaga vina va fi considerata numai a ta. 
 
Sfaturi pentru nurori :
1. Incearca sa te apropii de soacra percepand-o ca pe o mama, insa pastreaza o oarecare distanta prin respect.
2. Evita sa-i pui intrebari incomode legate de aspecte de viata pe care le ocoleste in discutii.
3. Pastreaza o atitudine zambitoare, respectuoasa, in primele clipe ale contactului vizual cu soacra.
 4. Cere-i sfatul in diferite privinte, fie ca ai sau nu nevoie de ele.
5. Aprob-o in orice, chiar daca ganditi altfel. Este un compromis necesar.
6. Capata-i simpatia aratandu-te populara, modesta si plina de veselie si umor.
7. Vorbeste numai pe ton calm, evitand sa te enervezi in prezenta sa.
 8. Cauta un subiect comun de conversatie in care sa-i oferi posibilitatea sa se desfasoare.
9. Fa-i complimente legate de calitatile sale.
10. Fa-i diferite surprize placute cel putin la zilele festive din viata ei.Daca nu locuiesti cu soacra si te intilnesti mai rar cu ea.....,telefoneaza-i macar o data sau de doua ori pe luna si la zilele festive.Transmite-i ce simti tu....,pentru ea,amintindu-i.....,asa ca a stiut sa-si educe copilul.Asta in situatia cind sotul tau se poarta cu tine asemeni unei "printese",inseamna ca el(sotul)a fost crescut de "o regina"...!
Sfat general "Ceea ce tie nu iti place,altuia nu-i face!"P.S.Am fost......, fiica,nora,mama,acum de vreo 7 ani sunt.......,mama,soacra si bunica!

Inchei cu-Traiesc.....,in realitatea zilei de astazi!

Niciun comentariu: