Fiecare are steaua sa!

3 aprilie 2012

Soacra şi nora: rivale sau prietene?
Celebra rivalitate dintre soacră şi noră poate fi amuzantă, când nu afectează viaţa de familie. Unde greşesc femeile? Cel mai probabil când pleacă de la premisa că între ele chiar există această rivalitate. 
Când auzi o soacră spunând că-şi iubeşte nora, ridici neîncrezătoare dintr-o sprânceană.
Când auzi o noră spunând că-şi iubeşte soacra, chiar că nu‑ţi vine-a crede.
Cazurile în care soţia şi mama soţului trăiesc într‑o plăcută armonie sunt, de când lumea, destul de ­rare.
Să te înţelegi bine cu soacra ţine de felul de a fi, de toleranţă şi, nu în ultimul rând, de educaţie.
Dacă te gândeşti bine, nu sunt multe de-mpărţit şi tot conflictul ăsta parcă nu-i decât o competiţie inutilă.
Priveşte-ţi soacra cu ochi buni! O soacră trebuie să ştie că nu şi-a pierdut fiul. O noră - că soţul ei îşi va iubi mereu mama.Ideal pentru tine, ca noră, e să nu porneşti de la ideea „Sunt nora ei, e soacra mea", ci s-o priveşti, pur şi simplu, ca pe o femeie pe care încerci să o cunoşti şi de care vrei să te apropii.
Mărul discordiei: cine-i şefa? Un studiu american arată că cele mai multe certuri în familii sunt, de fapt, cele dintre noră şi soacră. Reproşurile aduse soacrelor sunt controlul şi dragostea excesivă faţă de fiii lor.Problemele apar când vine vorba despre rolul de stăpână a casei. Obişnuită să ia decizii şi să ofere sfaturi, mama lui îşi vede ameninţată poziţia.Specialiştii îţi recomandă să-i ceri sfatul chiar şi atunci când n-ai nevoie. Astfel o faci să simtă că părerea ei contează-n continuare.

Vizite şi-o frumoasă complicitate. O soacră va fi încântată de vizitele nurorii, mai ales dacă nu lipsesc micile cadouri.O carte sau o cană, un accesoriu pentru casă sau un platou cu fursecuri. Viziteaz-o fără soţul tău; câteva cafele băute între patru ochi pot crea între voi o complicitate rar întâlnită între soacre şi nurori, dar atât de invidiată.
Un bărbat prins între două femei...Rivalitatea noră-soacră a fost îndelung analizată de psihologi. Într-adevăr, oricât ai vrea să vă-nţelegeţi, în subconştientul fiecăreia rămâne o urmă de gelozie.Dar nu-i nimic mai greşit decât să-ţi prinzi la mijloc bărbatul şi să-i reproşezi ce nu-i poţi zice soacrei.
Un amănunt care face diferenţa: respectul.Conflictul ăsta noră-soacră n-o să-l prea vezi la case mari. Deşi nemulţumiri pot fi oriunde, chiar şi atunci când nemulţumirile sunt mari, se păstrează aparenţele.Dă un telefon din când în când şi întreab-o ce mai face. Fă-i o programare la un medic când se simte rău.Mergeţi împreună la biserică, într-o duminică. Sunt lucruri mici care contează.Ştii, relaţia cu soacra este ca orice altă relaţie. Respectul primează!

Mici orgolii, nu uita!Soacrele vor să audă că gătesc minunat chiar şi atunci când au ratat reţeta. Vor să fie prezente în viaţa fiilor lor şi după ce ei s-au însurat.Vizite măcar în weekenduri. Din când în când, ar vrea un cadou. Bineînţeles, soacrele au întotdeauna dreptate...Nurori sa nu uitati.....,ca la rindul vostru ve-ti fi si voi SOACRE.....!


Inchei cu-Traiesc....,in realitatea zilei de astazi!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ha ha ha, mi-a placut foarte mult articolul.Eu stau cu soacra de 20 de ani.Suntem "rivale"in bucatarie,pentru ca avem bucatarie comuna.Si ca in orice casa unde sunt doua gospodine care mai de care cu pretentii, au fost si oarecare dispute.Dispute care s-au rezolvat pe cale amiabila.
Un barbat intre doua femei,daaa,vai de el saracul sot si copil,cu cine sa tina mai intai?
De multe ori m-am impacat mai bine cu soacra decat cu mama.Soacra mea a stiut mereu sa lase de la ea, zicand ca eu sunt mai tanara si mai fara minte,cand greseam ceva.Daca nu am fi stiut sa ne acomodam una cu alta si daca nu ne-am fi respectat una pe alta, nu am fi reusit sa stam una cu cealalta in aceeasi casa.Si foarte important sotul meu si baiatul ei ne-a certat intotdeauna pe amandoua cand mergeam la el cu jalba in protap.

Ryanna spunea...

am băiat..nu sunt încă soacră şi nu ştiu cum voi fi..atât îmi doresc să nu stau cu ei în aceeaşi casă,ceea ce la timpurile acestea e cam greu..nu am preferinţe la cum doresc să fie nora..oricum va fi nu o voi putea înlocui pe mama ei,cum nimeni din lumea asta nu poate face aşa ceva...viaţa ne pune la grele încercări,şi tare e greu să poţi fi obiectiv atunci când crezi că al tău fiu sau a ta fiică după caz,poate suferă sau este ignorat într-un mariaj..iar ca să spui unei nore că şi ea va fi soacră,e ca şi când ai vorbi muntelui..cei tineri au impresia că vor fi mereu tineri:)
o zi bună!

MEG55 spunea...

Corect si inteligent actionat!Asa da!Sa ai numai impliniri si bucurii in viata ta!

MEG55 spunea...

Ryanna,bat si eu "seaua"sa priceapa cine trebuie!Colaborarea corecta si buna intelegere este cheia tuturor relatiilor.Multumesc de vizita!