Fiecare are steaua sa!

1 aprilie 2012

Lectia de bune maniere!


Ce sfaturi de bune maniere i-a dat viitoarea soacră logodnicei fiului ei. Până şi câinele a fost "şocat" de atitudinea fetei. SWNS.com
Cât de departe poate merge o soacră nemulţumită de viitoarea ei noră? Carolyn Bourne din Marea Britanie, celebră pentru florile pe care le cultivă, i-a trimis un email viitoarei soţii a fiului ei, în care o roagă, printre altele, să urmeze un curs de bune maniere, scrie Daily Mail.
În email, Carolyn Bourne i-a spus explicit lui Heidi Withers, viitoarea sa noră de 29 de ani, că nu are bune maniere. Mai mult, femeia de 60 de ani i-a dat sfaturi despre cum trebuie să se comporte când este oaspetele unei familii in care urmeaza sa-si petreaca urmatorii ani din viata!. Fata a fost surprinsă şi amuzată de mesaj, şi l-a trimis mai departe prietenilor săi, de unde a ajuns în presa din Marea Britanie.
Tânăra logodnică a fost oaspetele doamnei Bourne în casa cu cinci dormitoare a acesteia, în valoare de 500.000 de lire sterline, din Devon. Femeia locuieşte acolo împreună cu soţul său de 63 de ani. Ea spune că până şi câinele familiei a fost "deosebit de supărat, şocat şi nervos" din cauza comportamentului tinerei Withers. 
E-mailul doamnei Bourne către viitoarea sa noră:
"Cred că este timpul să te înveţe cineva ce sunt bunele maniere, având în vedere că ţie îţi lipsesc cu desăvârşire, din păcate. Spre ghinionul lui Freddie (fiul doamnei Bourne), s-a îndrăgostit de tine, şi Freddie fiind Freddie, îmi dau seama că nu îl pot ruga să te educe chiar el, astfel că am să încerc eu. Sper că vei învăţa ceva.
Dacă vrei să fii acceptată de întreaga familie Bourne, atunci te sfătuiesc să iei lecţii de bune maniere de la experţi cât mai repede, sunt destule şcoli în zonă. Te rog, pentru binele tău, al lui Freddie şi pentru că vei face parte din familia noastră în viitor, fă ceva să te corectezi cât mai repede posibil.
Iată şi câteva exemple de proastă creştere:
  • când eşti oaspete în casa cuiva, nu ai pretenţii la mâncare, decât dacă eşti alergic la ceva. Nu spui că nu este destulă mâncare şi nu începi să mănânci înaintea celorlalţi. De asemenea, nu te autoserveşti cu încă o porţie dacă nu te invită gazda;
  • când eşti oaspete, nu stai până dimineaţa târziu în pat dacă gazdele se scoală de dimineaţă, ci te conformezi regulilor casei;
  • nu ar trebui să insulţi niciodată familia din care vei face parte şi, în mod sigur, nu în public. Ai crezut probabil că insultele tale pot trece drept glume, dar oamenii au fost şocaţi de atitudinea ta;
  • ar fi trebuit să îmi laşi un mesaj de mulţumire pentru ospitalitatea de care te-ai bucurat;
  • tot timpul vrei să te afli în centrul atenţiei, poate ar trebui să te întrebi de ce;
  • nimeni nu se căsătoreşte într-un castel dacă nu este proprietar, este lipsit de gust şi modestie, este o atitudine de vedetă.
Înţeleg că părinţii tăi nu îşi permit să contribuie la cheltuielile de nuntă. (Nu este nimic rău în asta, doar că regula socială este să aduni bani pentru eventualitatea în care fetele tale se vor căsători). Dacă astfel stau lucrurile, atunci este indicat ("most ladylike and gracious") să nu ceri o nuntă somptuoasă, ci una mai modestă ale cărei cheltuieli să se poată încadra în veniturile voastre"

Dupa parerea mea Heidi Withers ,ar fi trebuit sa-i multumeasca d-nei Bourne pentru sfaturile primite.In viata nu poti primi nimic fara sa dai dovada de "cei sapte ani de acasa"!D-na Bourne a muncit si ea si a pus suflet in cresterea si educarea tinarului Freddie si merita sa primeasca o multumire sufleteasca ,prescrisa in codul bunelor maniere.Cred ca nici o mama fie ea de fata sau baiat, nu a gindit ca, a creste si educa  un copil il faci numai pentru a-ti asigura un sprijin pentru anii grei sau pentru al tine legat de casa si parinti.Cu siguranta fiecare parinte se va simti bine si protejat cind copii lor au un minim "bun simt" si nu uita de unde au plecat si ca datorita parintilor au ajuns......,unde au ajuns in viata:)))) Felicitari d-nei Bourne,fiindca a avut curajul sa-si spuna punctul ei de vedere si a venit in sprijinul tinerei Heidi.
 Inchei cu-Traiesc in actualitatea zilei de astazi!


Niciun comentariu: