Fiecare are steaua sa!

2 aprilie 2012

10 lucruri pe care soacra ta ar vrea ca tu sa le stii!Saracele soacre mai tot timpul sunt luate in ras. Sunt portretizate mai mereu ca fiind arogante, sunt criticate pentru ca se amesteca unde nu trebuie si sunt chiar descrise ca fiind "rele pana la os".
Dar a fi soacra, mai ales cand esti mama de fiu si in mod inevitabil ai o nora, poate sa creeze multe tensiuni. Se spune adesea ca o mama isi "pierde" baiatul in favoarea femeii cu care se casatoreste, dar sunt mult mai multe nuante ale acestei probleme.
Afla mai jos ce ar vrea o soacra ca tu sa stii:
Nu ma da la o parte:Este destul de obisnuit pentru soacre sa aiba o reputatie de..."bagarete". Dar chiar si soacrele care nu-ti fac vizite neanuntate se simt cateodata date la o parte. Vorbeste cu soacra ta si cere-i sfaturi despre copii, job, casatorie, orice subiect pe care il consideri tu confortabil.Vorbeste cu ea frecvent, aminteste-ti de zilele ei festive ! Iti va multumi pentru asta si s-ar putea sa-i mai taie si elanul de a se baga nepoftita in viata voastra.
Nu ma baga la mijloc:Esti in mijlocul unei certuri cu sotul tau? Daca o bagi pe soacra ta la mijloc nu o sa rezolvi mare lucru (chestii de genul: "Dar si mama ta imi da dreptate ca ar trebui sa-ti gasesti un job mai bun"). Mai bine fii sincera cu soacra ta si abordeaz-o cu intentii oneste.
Ofera-i relatiei noastre timp sa creasca:Probabil ca nu te-ai indragostit din prima secunda de fiul ei, asa ca nu te baza pe faptul ca o sa ai o relatie perfecta cu soacra ta de la prima intalnire. Ofera-i relatiei tale cu soacra timp sa se dezvolte si lasa-i timp sa se acomodeze cu ideea ca esti femeia pe care fiul ei a ales-o.
Nu trebuie sa ma vezi ca pe o amenintare:Norele vad mamele care au o relatie deosebit de apropiata cu fiii lor ca pe o amenintare. Mai pe inteles, sunt geloase. Incearca sa vezi aceasta relatie ca pe un lucru pozitiv, pana la urma asta inseamna ca respecta femeile.
Nu ma "lua de sus":Soacrele vor sa fie laudate. Lasand asta la o parte, ele pot vedea foarte clar daca le spui doar ce vor sa auda si mai ales daca le "iei de sus". Arata-i soacrei tale ca o respecti si spune-ti clar si onest punctul de vedere.
Spune-mi ca am facut o treaba buna crescandu-mi fiul:Daca nu ai inca un copil acest lucru s-ar putea sa fie greu de observat pentru tine, dar mamele se framanta foarte tare daca si-au crescut copiii bine. Si majoritatea soacrelor ar fi incantate sa auda ca eforturile lor nu au fost in zadar.
Nu te astepta ca fiul meu sa fie TOTUL pentru tine:In mod ironic, oricat ar vrea o mama sa creada ca fiul ei este Superman, nu vrea sa auda ca tu depinzi de el pentru orice. Nu renunta complet la independenta si arata-i soacrei tale ca la o adica poti sa te descurci foarte bine si singura.
Ia atitudine:Poate ca ai impresia ca soacra ta este tot timpul de partea fiului ei, dar ea se gandeste si la tine si nu vrea sa vada ca baiatul pe care ea l-a crescut nu te trateaza ca pe un partener egal.
Cand vine vorba de copii, echilibrul este totul:Nimeni nu trebuie sa iti mai spuna ca soacrele au multe lucruri de spus despre cresterea unui copil... cateodata prea multe. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa excluzi fiecare sfat pe care ti-l da doar din principiu. La urma urmei sunt si nepotii ei si nu le vrea decat binele.
Nu-mi spune chiar totul despre tine:Faptul ca te intelegi bine cu soacra ta si o incluzi pe lista prietenilor de pe Facebook nu inseamna ca poti sa ii spui orice. Evita sa-i dai toate detaliile despre viata ta, sa pui poze cu tine in care ea poate sa te vada ametita la un chef sau sa scrii despre problemele din casatorie pe Facebook. Nu vei face decat sa o ingrijorezi.
Astea fiind spuse....,ar trebui ca  nurorile care se simt doamne......, sa ia aminte si sa aplice aceste cerinte ale doamnelor soacre,pentru echilibrul normal in familiile care au in componenta nurori si mame-soacre!Doamnele nurori sa nu uite ca la rindul lor vor fi si ele mame-soacre si cred ca nu o sa le pice bine,daca nu vor tine cont ca mamele  sotilor sunt si ele in primul rind femei,mame si apoi ......soacre!
Suntem in postul mare....... armonia si echilibrul sunt stari in care trebuie sa se gasesca toate fiintele......., fie ele nurori,soacre,fii,soti,parinti,copii sau rude apropiate ale familiilor ce vor si doresc sa fie fericite!
Inchei cu-Traiesc....,in realitatea zilei de astazi!

2 comentarii:

Ică Şt. O. Victor spunea...

Sărut mâna, MEG!
Cam târziu au venit sfaturile acestea. Să înţeleg că eşti soacră de noră? Dacă da, care, sau cum sunt relaţiile dintre voi?

MEG55 spunea...

Sunt soacra de vreo 7 ani!Nu o data ,ci de doua ori...,asa ca sitele s-au invechit!:)))Fiecare isi vede de ceea ce este normal si toate merg asa cum trebuie!In rest....,ce am avea de impartit?!Cursul vietii trebuie sa se desfasoare in matricea timpului,asa cum este scris.Sa auzim numai de bine!