Fiecare are steaua sa!

3 martie 2012

Vin vremuri greleÎntr-o dimineaţă, un tânăr artist intră într-o cafenea, fiind foarte entuziasmat că a fost angajat să picteze portretul unui om cu bani care avea o firmă de construcţii. În timp ce îşi savura cafeaua bucuros, văzu un ziar lăsat pe masa vecină în care era tipărit cu litere mari următorul titlu VIN VREMURI GRELE. Începu să se gândească tot mai mult la aceste cuvinte.Patronul cafenelei trecu să-l salute şi văzându-l îngrijorat, îl întrebă dacă s-a întâmplat ceva. Acesta i-a răspuns trist că trebuie să plece, căci “vin vremuri grele”, aşa că trebuie să muncească la lucrarea lui.Patronul începu să se macine că poate chiar „vin vremuri grele”. Devenea din ce în ce mai îngrijorat pe măsură ce se gândea la vorbele tânărului. Îşi sună apoi soţia rugând-o să nu se supere dar că trebuie să-şi anuleze comanda pentru rochia cea nouă, deoarece este cam scumpă şi s-au anunţat „vremuri grele”.Aceasta sună la magazinul unde îşi comandase rochia şi o rugă pe patroană să-i anuleze comanda. Îşi ceru scuze dar …„Vin vremuri grele” şi trebuie să facă economii.Patroana n-a avut încotro şi a anulat comanda, dar îşi aminti că a auzit ea la ştiri cândva că „Vin vremuri grele”. Aşa că a sunat imediat la firma de construcţii pe care o angajase pentru executarea unei lucrări de extindere a magazinului. L-a anunţat pe constructor că va renunţa pentru moment la lucrare, deoarece “ vin vremuri grele “ şi nu îşi poate asuma un asemenea risc în acest moment.Constructorul s-a întristat la auzul acestei veşti, motiv pentru care s-a grăbit să-l sune pe tânărul artist spunându-i că doreşte anularea comenzii pentru portret, întrucât „vin vremuri grele” şi că acesta nu este un moment potrivit ca să cheltuie banii pe lucruri artistice.Copleşit de supărare, tânărul artist a acceptat cu resemnare vestea, că doar s-a întâmplat aşa cum a anticipat. Simţindu-se trist, porni înspre cafeneaua favorită să-şi înece amarul cu un pahar de vin.În timp ce stătea din nou aşezat la masa lui, zări ziarul pe care scria „Vin vremuri grele”. De data asta s-a ridicat şi a luat ziarul pentru a-l cerceta mai bine. Data ziarului era de acum 5 ani.Cineva despachetase farfurii pentru restaurant,a uitat(intentionat) sa-si stringa ambalajul !:)))
Morala: Gândurile şi cuvintele noastre...., ne creează realitatea în care trăim.Cei ce uita intentionat ambalajul,beneficiaza de gindurile si cuvintele noastre in beneficiul lor!
Sursa:Notite .net(povesti cu tilc,metafore terapeutice)
Inchei cu-Traiesc in realitatea zilei de azi!

3 comentarii:

Aris spunea...

Meg, draga Meg! Nu stiu de unde ai luat textul acesta, dar ma bate gandul sa il scot la imprimanta si sa il pun undeva la vedere.
Daca ti as putea da un premiu pentru inspiratia de a l face cunoscut, ti l as da cu draga inima!
Multumesc frumos!

MEG55 spunea...

Draga Aris,multumesc!Am gasit textul in notitele mele de dinainte de 2008.Nu stiam atunci ce ma asteapta!Acum ceva timp cind faceam curatenie,am gasit notita si mi-am spus"Doamne cit de actuala este",asa a aparut aici.Il poti folosi,poate asa ne mai inecam amarul.Asta e.....,suntem ceea ce gindim!

Aris spunea...

Hai sa contrabalansam putin si sa spunem veseli: Vine primavara, va fi bine! In suflet asteapta sa infloresca mugurul sperantei.