Fiecare are steaua sa!

22 martie 2012

Marile secrete ascunse in cafea..!


Cafeaua are multe proprietati benefice asupra sanatatii noastre, insa unele sunt cu adevarat foarte pretioase. Aceasta ne poate ajuta sa slabim, dar si sa reducem riscul de diabet si cancer. Ea ne ajuta sa scadem in greutate, dar si sa prevenim aparitia diabetului la varsta adulta, scrie Fox News. Aceste informatii au fost oferite de numeroase studii citate in revistele medicale. Revista "Phytoterapie" arata ca ea are efecte de reducere a grasimii, insa cafeaua respectiva nu trebuie sa fie prajita. Unui grup de voluntari i-a fost oferit zilnic un extract de 400 mg de cafea verde decofeinizata. Un al doilea grup a primit placebo, fara sa stie. Dupa 60 de zile, cei din primul grup au pierdut 5,7% din greutatea initiala. Cei care au primit placebo au pierdut doar 2,8% din greutate. Este surprinzator faptul ca nu cofeina a contribuit la aceasta scadere in greutate. Cafeaua contine multi antioxidanti si previne chiar depresia, maladia Parkinson sau cancerul de colon. Acizii clorogenici din cafea sunt cei responsabili de pierderea in greutate, ei modificand actiunea unor anumite enzime in ficat si reducand productia unor noi celule grase. Este indicat sa se consume un espresso dupa masa, acest tip de cafea continand multi acizi clorogenici. Cercetatorii de la Harvard mai afirma ca, daca oamenii consuma cafea zilnic, scad riscul de aparitie a diabetului de tip 2. Acelasi lucru este sustinut si de specialistii olandezi. Este indicat sa se consume cafea fara alte adaosuri, cum ar fi frisca si laptele, nefiind important daca ea contine sau nu cofeina.


Inchei cu-Traiesc in realitatea zilei de astazi!

2 comentarii:

Ana spunea...

Ce ne-am face fara cafea,mai ales,dimineata?? Oare este ceva necesar sau un moft? oricum ar fi,mie imi place si nu beau decat cate o gura...in timp,deci de placere :lol: ,ca nu prea o suport!
O zi frumoasa sa ai ,iar sufletul sa invinga orice tristete oricat de neinsemnata ar fi ea! Dumnezeu sa te binecuvinteze ,prietena draga!

MEG55 spunea...

Multumesc draga mea Ana pentru vizita!In limite rezonabile cafeaua ne ofera antioxidantii necesari pentru buna functionare a organismului.Cine o suporta...cine nu sa consume ceai verde sau ce suporta.Sa ai o zi perfecta!