Fiecare are steaua sa!

22 martie 2012

Fii bun cu APA...,astazi este ziua ei!


 Astazi  22 martie este sărbătorită Ziua Mondială a Apei. O apă curată ne oferă şansa la o viaţă mai sănătoasă, dar calitatea vieţii se reflectă şi în comportamentul unei naţiuni faţă de apă şi a fiecăruia dintre noi, în direcţia protejării şi conservării calităţii ei. Ziua Mondiala a Apei, un moment anume stabilit ca sa ne amintim de importanta uneia din cele mai valoroase surse de viata ale planetei noastre. Viata insasi a aparut in apa.Sarbatorirea acestei zile a fost propusa cu 20 de ani in urma, in cadrul Conferintei Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare. Ideea a pornit de la faptul ca nu putini locuitori ai planetei resimt lipsa apei, iar unii isi pierd sanatatea si chiar viata in absenta acestui element vital.Uneori, cand vorbim despre apa, ni se pare ceva banal, daca nu chiar derizoriu, pentru ca o avem la indemana oricand.Acolo unde nu este apa domneste saracia, seceta, foamea, boala si moartea.

În ceea ce priveşte Ziua Mondială a Meteorologiei fixată pe 23 martie, aceasta se serbează începând din anul 1961, dovadă a importanţei pe care omenirea o acordă meteorologiei. Multe dintre fenomenele climatice par a nu mai fi ce erau cu câteva decenii în urmă. Manifestările violente ale vremii sunt din ce în ce mai dese, secetele mai profunde şi de mai lungă durată. De aceea meteorologii subliniază o dată în plus, de ziua lor, importanţa care trebuie acordată acestor probleme.

 Sa iubim APA,fiindca ea este elementul esential al vietii pe pamint!Prin iubire am spus tot ceea ce este necesar sa constientizam in a proteja  sursele vietii.


Inchei cu -traiesc in realitatea zilei de astazi!Niciun comentariu: