Fiecare are steaua sa!

29 martie 2012

Copii din ziua de azi...., mai au nevoie de bunici?!Relatiile nepoti-bunici sunt benefice pentru copii din foarte multe puncte de vedere. Cine altcineva le mai ofera neconditionat atata dragoste, rabdare si siguranta, in afara de parinti, bineinteles? Cine le mai poate spune povesti atat de interesante despre vremurile strabunicilor, despre traditiile de familie, despre rudele cele mai indepartate? Relatiile nepotilor cu bunicii raman de nepretuit, oricat de mult s-ar schimba vremurile. Bunicii sunt modele in viata pentru cei mici si un ajutor de nadejde, in perioade grele, pentru parinti.Influenta pe care ei o pot avea in viata unei familii, atat asupra copiilor mici, cat si asupra "celor mari" poate fi covarsitoare, deseori canalizand mersul lucrurilor in directia cea buna.De aceea este mare pacat ca, in ziua de azi, tot mai multe tinere familii rup relatiile cu cei care i-au adus pe lume si de la care ar avea atatea de invatat, uitand de bunici si preferand sa angajeze bone si sa isi petreaca sarbatorile alaturi de straini, in statiuni la moda.
De ce sunt bunicii cu adevarat speciali ?!
Fiindca ei au mai multa rabdare,au mai mult timp la dispozitie si pot sa  asculte toate intrebarile puse de nepoteii lor dragi!Pe de alta parte, o noapte petrecuta de unul singur, la bunici, poate ajuta la sporirea independentei si la dezvoltarea deprinderilor unui copil mult mai bine decat in cazul in care acesta este lasat, de exemplu, sa doarma la prieteni.Bunicii au tot interesul si tot timpul din lume pentru nepotii lor, iar atentia si grija cu care ii inconjoara nu le pot fi acestora decat de mare folos.
Cum puteti intari relatiile copiilor cu bunicii?!
Putine familii tinere din ziua de azi mai raman aproape de casa parinteasca, cei mai multi aleg sa isi traiasca viata separat si e foarte bine asa. Dar relatiile cu bunicii nu trebuie sa sufere prea mult din aceasta cauza. Oricat de mare ar fi distanta dintre cele doua locuinte, cei mici trebuie obisnuiti cu vizite frecvente la bunici, iar acestea trebuie sa devina un prilej de desfatare si chiar un motiv de nerabdare.La randul lor, bunicii trebuie incurajati sa vina in vizita. Micile surprize, inerente in asemenea ocazii, precum si activitatile speciale care pot fi desfasurate impreuna, se vor transforma in amintiri de neuitat. Daca mama si tata nu au timp, in schimb, poti gati in tihna alaturi de bunica sau poti merge cu bunicul la pescuit. Si apoi, una e sa iti citeasca el, cu vocea lui grava, din cartea de povesti si alta e sa citesti tu singur, nu-i asa? Iar daca ii mai si arati cum vorbesti cu prietenii pe Internet, folosind webcam-ul...Mai dificil, dar nu imposibil, este sa ii incurajati pe copii sa le scrie scrisori bunicilor. Dincolo de bucuria uriasa pe care le-o veti face acestora, este si un exercitiu scolar foarte bun pentru cei mici. Poate sunt extrem de talentati la scris, cine stie?Toate clipele pretioase petrecute impreuna pot deveni nepieritoare cu ajutorul aparatului de fotografiat. Un copil trebuie sa stranga cat e mic mii si mii de fotografii de care sa se bucure mai tarziu si pe care sa le arate, la randul sau, copiilor sai. Cine stie daca acestia vor apuca sa isi cunoasca strabunicii?!Ma gindesc acum cu multa dragoste la bunica mea din partea tatei,fiindca numai pe ea am apucat sa o cunosc!Cu cita bucurie ma astepta in prag ,ori de cite ori mergeam sa o vad si imi scotea  din  locuri numai de ea stiute tot felul de bunatati,pe care acum le incerc, dar nu mai au aceelas  gust  savuros.Acum bunica nu mai este,am perdut-o......,atunci cind aveam cea mai mare nevoie de ea,cu toate acestea nu am uitat-o si ii multumesc din suflet pentru tot ce a apucat sa ma invete!

See more Animation Images!


Inchei cu-Traiesc...,in realitatea zilei de astazi!

3 comentarii:

Ana spunea...

Interesant si adevarat ce spui.Am si eu nepoti si ma gandesc la faptul ca sunt niste norocosi ca ne au;daca nu am fi fost,oare cum s-ar fi descurcat?!sunt inca mici,la camin si scoala cel mai marisor.
Dar,fiindca este si un dar...am intalnit copii care se intrec intre ei in neobrazare si vorbe necuviincioase la adresa batranilor,iar daca faci greseala de a certa sau de a face o observatie cat de mica cuiva esti prompt rasplatit cu rasete,insulte!?..De fapt fiecare culege ce a semanat zic eu!?
O zi frumoasa cu vise si sperante ce vor deveni poate si realitate!

MEG55 spunea...

Draga mea Ana,multumesc de vizita!Ai perfecta dreptate,ma intreb de ce au disparut perceptele morale din comportamentul generatiilor de dupa anii 85!Sa fie de vina modernismul sau chiar ei....,acesti tineri care se cred moderni si uita cu desavirsire de "cei sapte ani de acasa",uita de bunele maniere!Se poate ca in comportamentul tinerilor de astazi,sa fie un factor predominant lipsa educatiei din scoli ,adincit si de tarele societatii in care traim.Sa-ti traiasca nepotii,copii si cei dragi din jurul tau,sa te bucuri neincetat de implinirile lor,fiindca incepind din a doua noastra tinerete,noi traim doar prin ei!Sa ai un sfirsit de saptamina minunat!

Anonim spunea...

Bunicii nu mai sunt ce au fost altadata. Constant se vaita ca nu au
Vesnic preocupati de ei insisi. Nu le pasa de nepoti. Si socrii si parintii mei de aia nu mai pot ei de nepotii lor. Si o simpla vizita la ei de 1-2 ore este mare corvoada pentru ei. Ce sa mai, cred ca in ziua de azi ,fiecare este pentru el iar legaturile nepoti-bunici nu mai sunt ce au fost pe vremuri. Prea rai, prea egoisti acesti bunici ai vremurilor de azi. E inutil sa spun ca nici macar mama mea nu s-a deranjat vreodata sa ma ajute macar 30 minute cu copii. Si exemple mai am destule.