Fiecare are steaua sa!

23 martie 2012

Ce concluzii tragi din relatia barbatului cu mama sa?!
Legatura dintre barbati si mamele lor este una dintre cele mai controversate si care s-ar putea sa nu fie inteleasa pe deplin niciodata, conform Glo.msn.
Fiecare femeie poate, insa, sa o analizeze asa cum stie mai bine si sa traga niste concluzii intelepte, care sa o ajute sa-si inteleaga mai bine partenerul de viata si pe mama- soacra,fiindca indiferent daca are fete sau baieti,va ajunge si ea la rindul ei mama-soacra!
Iata cateva dintre cele mai intalnite situatii si ce concluzii ar trebui sa tragi din acestea:
O suna in fiecare zi- Daca sotul sau partenerul tau palavrageste in fiecare zi la telefon cu mama sa, cel mai probabil impartaseste cu ea toate detaliile vietii sale, inclusiv cele care privesc viata voastra de cuplu. Iar la o eventuala cearta, ghici cui ii va lua ea apararea.
Are nevoie de aprobarea ei- Asta inseamna ca nu se simte indeajuns de barbat incat sa stea singur pe picioarele lui si sa ia decizii pentru voi fara sa aiba mai intai aprobarea mamei, fapt ce nu este deloc magulitor pentru el. Trebuie sa te gandesti serios daca este demn de incredere si daca va putea avea grija de familie.
Nu isi apreciaza mama- Un barbat care nu apreciaza femeia ce i-a dat viata, l-a crescut si l-a educat este probabil foarte egoist si va proceda la fel si cu alte femei din viata lui. Nu simte nevoia sa multumeasca oamenilor si crede ca totul i se cuvine.
Nu sunt deloc apropiati- Desi intr-un moment al vietii este normal ca un barbat sa se distanteze de mama sa, unii dintre ei sunt mai nerabdatori. Daca nu tin la relatia cu mama lor, este posibil ca si de femeile din viata lor sa vrea sa scape brusc, la un moment dat, fara regrete.
Vorbeste urat cu ea- Desi unele mame sunt cicalitoare, niciuna nu merita sa i se vorbeasca urat, asa ca nimic nu este mai demn de dispret decat un barbat care incalca aceasta regula nescrisa. Cate o refulare este normala din cand in cand, atat timp cat se pastreaza limitele decentei.
Nu este respectuos- Unii barbati pot ajunge sa fie lipsiti de respect la adresa mamei lor, mai ales pe masura ce aceasta inainteaza in varsta. Desi nu vorbeste urat in sensul literar al cuvantului, atitudinea sa poate lasa de dorit, fiind indiferent, rautacios si ingamfat. Este din nou foarte posibil ca si cu restul femeilor sa procedeze la fel mai devreme sau mai tarziu.
Crede ca este menajera lui- Daca el inca sta linistit si se asteapta ca mama lui sa stranga dupa el, se poate ca in viata de zi cu zi sa se astepte ca alti oameni sa isi asume responsabilitatile in locul lui, fiind greu sa-si respecte programarile si promisiunile. Este, probabil, imatur si lenes.
Inca se ghideaza dupa regululile mamei- Barbatii care mai locuiesc cu mama si care nu ii ies din cuvant nu au un set propriu de standarde si nu vor fi capabili sa fie fermi in viata, temandu-se tot timpul.
O asaza pe un piedestal- Atunci cand mama devine un semizeu, fiinta care are mereu dreptate, al carei cuvant nu poate fi contestat niciodata si care nu are egal, este imposibil sa nu iti gaseasca tie o multime de defecte, prin comparatie.
Indiferent de atitudinea afisata, eu cred ca barbatii sunt aspru criticati in aceste  concluzii trase, bineinteles de o femeie psiholog care probabil nu este sau nu a fost: mama,soacra sau bunica  .
Eu cred ca bunul simt ,alaturi de o buna crestere si invataturile codului bunelor maniere aplicate de soti,sotii si mame, rezolva situatiile ivite in convetuirea de zi cu zi a tuturor cuplurilor si familiilor lor.Inchei cu-Traiesc in realitatea zilei de astazi!

Niciun comentariu: