Fiecare are steaua sa!

31 martie 2012

Cateva constatari personale legate de stilul de viata al supravietuitorului bolii canceroase.
- Primul factor care duce la imbolnavire este stresul generat de viata agitata pe care o avem.
-Cel mai important: este sa -ti gasesti medicul in care sa ai incredere si cu care sa poti discuta deschis orice aspect legat de boala.
-Sa-ti schimbi total modul de viata si alimentatia.
- Din cauza respingerii, nepasarii, indiferentei celor din jur, cel care supravietuieste chimioterapiei, radioterapiei etc. are tendinta de a demonstra ca poate face ceea ce a facut si pana in momentul depistarii bolii. Va asigur ca nu este bine. Modul de viata de dinainte a dus la imbolnavire......., deci, daca e posibil, cel vindecat trebuie sa incerca sa schimbe modul de viata definitiv si anume, fara efort,stres, relatii inutile etc.
- Cuvantul „TREBUIE SA FAC”, va disparea din vocabularul lui .
-Bolnavul va face numai ceea ce ii face placere si nu il oboseste.
-Nu va astepta de la cei din jur (chiar de la cei foarte apropiati sau de la cei care il iubesc) nimic, nici macar sa fie ascultat. Strainilor nu le pasa, iar cei dragi pot fi afectati si se pot imbolnavi si ei, si asta nu e de dorit.
-Nu se va autoinvinui pentru nimic, nici pentru ce nu a facut, nici pentru ce a facut ,fiindca este inutil.
- Chiar daca nu a beneficiat de o educatie religioasa, e bine sa gaseasca o cale pentru a ajunge la          Puterea  divina.
-Ori de cate ori va simti ca vrea sa vorbeasca cu cineva, sa vorbeasca cu Puterea divina!
- Nu-si va pune intrebarea: de ce eu, cu ce am gresit?! caci este inutil si daunator.
- In paralel cu tratamentul bolii canceroase,sa urmeze un tratament natural despre care sa creada cu adevarat ca ii este folositor.
- Sa se considere o persoana care poate sa invinga boala.
-Sa-si verifice cu atentie lista prietenilor,fiindca multi din cei considerati prieteni.....,in timpul bolii si dupa dau bir cu fugitii!Nu este benefic sa crezi in prietenii amagitoare.
-Nu exista boli,ci doar bolnavi,fiecare in parte este unic,depinde aici....,doar de citeva repere generale si modul de a percepe provocarea la care esti paricipant,fara voie,dar cu o vointa de nezdruncinat.
-Sa caute permanent sa fie in concordanta cu viata actuala,sa se informeze continuu.
-Sa fie la curent cu toate transformarile din viata sociala.
-Sa-si imbunatateasca continuu viata,dieta,sa cinte ,sa danseze,sa socializeze.
-Sa faca permanent plimbari in aer liber.Inchei cu-Traiesc....,in realitatea zilei de astazi!

2 comentarii:

CerSenin si ApeLimpezi spunea...

Nu e prima data cand intru pe blogul tau, citesc ceea ce scrii, simt ceea ce transmiti. Iti multumesc!
Indraznesc sa pun aici un link, contine poate o altfel de abordare insa din cate eu cunosc deja e una destul de argumentata, chiar dezirabila in masura in care vindecarea este foarte-foarte posibila. Poate ca vei avea vreodata timp sa citesti: http://www.freewebs.com/octaviantiganus/citestemusai.htm
"Boala" incepe intotdeauna cu dezarmonie interioara, asa cred, si pentru ca eu mai cred ca toti facem parte din acelasi mare TOT, imi pasa, de aceea iti scriu. Cu infinita iubire si caldura te imbratisez!
Inchei cu...Iubeste-te! In fiecare clipa esti desavarista!
Cu iubire si credinta

MEG55 spunea...

Multumesc mult pentru ca esti aici cu mine!Multumesc pentru ca iti pasa!Cu siguranta ca numai noi trebuie sa ne iubim,sa avem grija de viata noastra.Multumesc pentru TOT!Sa ai numai clipe fericite si cer senin in calea ta!