Fiecare are steaua sa!

9 februarie 2012

TRENUL GROAZEI!(marturii)După 60 de ore de suferinţă în vagoane abia încălzite, fără apă şi mâncare, 500 de oameni care au luat, luni(06.02.2012), trenurile din Galaţi spre Braşov şi Bucureşti s-au întors ieri (miercuri)de unde au plecat. Coşmarul celor 500 de oameni din trenurile blocate de nămeţi la Făurei a început luni. Unii dintre pasageri au plecat din Galaţi dimineaţa la ora 6.40, spre Braşov. Alţii au luat trenul din aceeaşi staţie, luni seara, spre Bucureşti. Printre călătorii din a doua garnitură se numărau şi nouă componenţi ai clubului de fotbal Oţelul Galaţi, care trebuiau să prindă o cursă de avion către Spania. După zeci de ore de rătăcire prin Buzău şi Surdila Greci, pasagerii din cele două trenuri au ajuns, într-un final, la nodul de cale ferată din Făurei. Aici, toţi au fost mutaţi, marţi după-amiază, într-un singur tren, care ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti. Coşmarul a mai durat încă mai bine de 20 de ore, când „trenul groazei" a reuşit să treacă de nămeţi şi să ajungă, ieri, în Gara Brăila. Nebunia nu s-a oprit aici, după ce cei 500 de oameni au fost anunţaţi că se vor întoarce de unde au plecat, la Galaţi.
„Ni se spunea să stăm liniştiţi"„Noi voiam să ni se spună ce facem, cum ajungem acasă, iar ei ne-au adus parizer şi pâine. Îmi venea să le dau foc la un vagon, ca să ne bage şi pe noi cineva în seamă. N-am dormit 60 de ore, sunt nespălat, la toalete nu am putut merge pentru că erau infecte", s-a mai plâns Marius Martin. „Mergeam o jumătate de kilometru, apoi ne întorceam. Nu mai înţelegeam nimic. Ni se spunea mereu să stăm liniştiţi că problema se va rezolva", a declarat revoltat Marius Martin, tânărul din Tulcea care avea rezervat, pentru marţi, un loc într-un autocar spre Danemarca.
Abia ieri(miercuri), în jurul orei 13.00, trenul a ajuns în Gara Brăila, unde oamenilor li s-a comunicat că garnitura se întoarce la Galaţi. „Trenul InterRegio spre Braşov a fost oprit în Gara Brăila, pentru a evita punerea în pericol a călătorilor. Am sperat că, după trecerea plugului cu care a circulat Intercity, din urmă va putea să treacă şi trenul spre Braşov. S-a constatat însă că, în intervalul dintre orele de plecare ale celor două trenuri, în doar câteva zeci de minute, viscolul a troienit la loc calea ferată".Călătoria de coşmar s-a terminat ieri(miercuri), în jurul orei 16.00, când oamenii au ajuns de unde au plecat. Nu se ştie însă când îşi vor mai face curaj să se urce vreodată într-un tren. „Nici dacă vor fi 30 de grade afară şi meteorologii ne vor da asigurări că vremea va fi bună, nu mă mai voi urca vreodată în tren. Sunt îngrozită de tot ceea ce mi s-a întâmplat", a spus Maria C. care a fost blocată în „trenul groazei".
Inchei cu-Traiesc in realitatea zilei de azi!

2 comentarii:

Goda spunea...

Parca am trai in Romania :d

gabriella spunea...

Asta este Romania reala...nu ai vazut ca ptr parlamentari sa putut gasi o solutie sa-i aduca la guvern...dar ptr romanii blocati in tren si in frig nu.Asta este Romania...astia sunt oamenii care ne conduc destinele.